Budincă cu patru feluri de brânză

Cremoasă și delicioasă, cu brânzeturi variate, satură întreaga familie
 

Ingrediente pentru 8 porții

500 g macaroane scurte

2 cepe mari, tocate

ulei pentru ungere

250 ml frișcă cu conținut redus de grăsime (10%)

30 g de făină

2 lingurițe praf de muștar

1 linguriță sare, ½ linguriță piper

240 g brânză Cheddar, cu conținut redus de grăsime, rasă

180 g brânză mozzarella, rasă

60 g brânză Gouda, cu conținut redus de grăsime, rasă

240 g cremă de brânză cu conținut redus de grăsime

½ linguriță boia de ardei dulce

 

1. Se încălzește cuptorul la 180°C. Se unge ușor un vas termorezistent de 33 x 23 cm. Se pregătesc macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj, se scurg și se pun deoparte.

2. Între timp se unge cu grăsime o oală mare și se încălzește la foc potrivit. Se prăjește ceapa aproximativ 5 minute, până când se înmoaie. Se toarnă jumătate din frișcă și făina într-un borcan, se agită bine și se amestecă cu ceapa din oală. Apoi se toarnă frișca rămasă. Se amestecă cu un tel praful de muștar, sarea și piperul. Se dă sosul în clocot, apoi se fierbe, amestecând constant, timp de aproximativ 3 minute, până ce se îngroașă.

3. Se amestecă brânza Cheddar, mozzarella, Gouda și crema de brânză în sos și se lasă să se topească. Apoi se ia amestecul de pe foc și se adaugă peste macaroane.

4. Se toarnă macaroanele într-un vas termorezistent și se presară boia de ardei. Se lasă în cuptor aproximativ 35 de minute, până ce devine maro-deschis și face bule. Se servește fierbinte.

Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza