Bruschette cu rosii si telemea

Un aperitiv in stil italian, dar cu ingrediente romanesti, din Jurnalul pe care Ioana il tine cu sfintenie pe Lumea retetelor.ro
 
<p>Avand multe rosii prin frigider si pofta de ceva rapid si gustos, m-am apucat sa fac un fel de bruschette.
Fara sa am la indemana ingredientul principal al bruschettelor si anume bagheta de paine, am improvizat cu painea neagra feliata care nu imi lipseste niciodata din bucatarie.
Asa ca m-am apucat de treaba si am luat urmatoarele:
9-10 felii de paine neagra
100 g telemea
1 rosie mare
3 frunze busuioc
2 catei usturoi
Ulei de masline
Piper
Feliile de paine neagra le-am uns pe ambele parti cu ulei de masline, le-am pus intr-o tava cu hartie de copt si le-am bagat la cuptor, la 200 grade. Le-am lasat cam 5 minute pana s-au rumenit putin.

Intre timp am pregatit compozitia pentru bruschette: am ras telemeaua, am tocat busuiocul si am pisat usturoiul. Intr-un bol le-am amestecat pe toate impreuna cu un praf de piper.
Am tocat si rosiile cubulete.
Intre timp, feliile de paine s-au rumenit si le-am scos din cuptor.
Am presarat deasupra feliilor amestecul de telemea, usturoi si branza. Apoi cubuletele de rosii.
Toate au mers iar la cuptor timp de 10 minute.
Rezultatul a fost un aperitiv delicios, usor si foarte satios.
Pofta mare si voua! </p>

Vote it up
422
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza