Bruschetta cu ricotta

Cu legume de prin camara, se pot prepara rapid mese usoare si gustari interesante, cum este aceasta paine prajita in stil italian
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare si gatit: circa 25 de minute

Ingrediente:

8 felii de paine fara drojdie, de 1 cm grosime, circa 300 g in total
250 g branza ricotta (urda dulce)
55 g masline verzi fara samburi tocate
3 linguri menta proaspata tocata
150 g ardei antipasto bine scursi tocati mare
sare si piper
frunze proaspete de menta pentru ornat

Salata de frunze si struguri:
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita suc de lamaie
170 g frunze de salata amestecate, cum sunt de spanac, laptuca Oak Leaf si rucola
1/2 castravete taiat felii
225 g struguri rosii sau verzi fara samburi

Preparare:

Mai intai se face sosul pentru salata. Intr-un castron de salata se pun uleiul de masline, sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si se amesteca. Se lasa castronul deoparte.

Se incinge o tigaie grill din fonta la foc potrivit. Se pun in ea cate felii de paine incap intr-un singur strat si se prajesc circa 2 minute sau pana cand devin crocante la baza si se vad putin dungile de la gratar. Se intorc si se prajesc si pe cealalta parte. Se scot din tigaie. In acelasi fel se prajesc si restul de felii.
Se pune branza ricotta intr-un castron si se adauga maslinele si menta tocata. Se pun sare si piper dupa gust. Se amesteca bine.
Pe fiecare felie de paine se pun cateva bucati de ardei. Deasupra se pune amestecul de branza si se orneaza cu frunze de menta.
Se amesteca rapid sosul in castronul de salata, apoi se adauga frunzele de salata, castravetele taiat felii si strugurii. Se amesteca si se servesc cu bruschetta.

O idee:

• Pentru paine focaccia se face o garnitura de branza taleggio, ton si ciuperci. O conserva de ton in apa de izvor, circa 200 g, se scurge si apoi se faramiteaza intr-un castron. Se adauga 100 g de ardei antipasto amestecati in ulei, bine scursi, 100 g ciuperci antipasto in ulei, bine scurse si 2 linguri patrunjel tocat. Se pun sare si piper dupa gust. Se amesteca bine. Se taie 6 felii groase de paine focaccia, circa 300 g in total, apoi se taie fiecare felie in jumatate pe orizontala. Se prajeste painea sub un grill fierbinte incalzit in prealabil, circa 2 minute pe fiecare parte pana devine crocanta. Pe painea prajita se pune amestecul de ton, peste care se pun 150 g branza taleggio taiata felii subtiri. Se pun la grill 2 1/2 minute sau pana se topeste branza. Se servesc fierbinti.

Avantaje:

• Ricotta (urda dulce) este o branza italieneasca facuta din zerul ramas de la prepararea altor branzeturi. Din punct de vedere al continutului de substante nutritive seamana cu fromage frais, desi are un continut mai ridicat de proteine si calciu.
• Uleiul de masline este bogat in grasime mononesaturata, despre care se crede ca ajuta la scaderea colesterolului.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
101
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza