Bruschetta cu pui și avocado

O gustare consistentă, bogată în proteine și grăsimi sănătoase
 

INDREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 foaie de dafin

6 boabe de piper negru

1 piept de pui mare, dezosat și fără piele (circa 350 g)

1 1/2 linguri de ulei de măsline extravirgin

piper negru, proaspăt măcinat

coaja rasă de la 1 lămâie

1 1/2 linguri de suc de lămâie

1 avocado copt, tăiat cubulețe

1 ceapă verde, tocată mărunt

2 linguri de frunze mici de busuioc

4 felii de pâine integrală sau cu semințe

1 cățel de usturoi mare, tăiat în jumătate

 

PREPARARE 15 minute, plus 10 minute răcire

GĂTIT 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 718 kJ, 410 kcal, 26 g proteine, 28 g grăsimi (6 g grăsimi saturate), 12 g carbohidrați (1 g zahăr), 7 g fibre, 158 mg sodiu

 

Avocado este unul dintre superalimentele antiîmbătrânire, datorită conținutului său de grăsimi benefice și substanțe antioxidante. Aici e combinat cu alte ingrediente bogate în antioxidanți, precum lămâia, uleiul de măsline și usturoiul, rezultând o gustare consistentă, bogată în proteine.

 

1 Umple cu apă, pe jumătate, o cratiță de mărime mijlocie; cufundă foaia de dafin și boabele de piper. Acoperă și fierbe molcom 5 minute. Adaugă carnea de pui și fierbe-o lent, cu un capac, 10 minute sau până ce este pătrunsă. Scoate puiul din lichid și transferă-l pe o farfurie, apoi acoperă-l lejer cu folie de plastic și pune-l în frigider pentru 10 minute, să se răcească.

2 Bate 1 lingură de ulei cu piperul măcinat, coaja și sucul de lămâie, într-un castron mare. Toacă mărunt carnea de pui și adaugă-o în castron, împreună cu avocado, ceapa verde și frunzele de busuioc. Amestecă totul cu grijă, folosind o lingură.

3 Încinge grillul cuptorului. Freacă ambele fețe ale feliilor de pâine cu usturoiul. Stropește pâinea cu restul de ulei. Prăjește-o sub grill 1-2 minute pe fiecare parte, până când se rumenește puțin.

4 Răsfiră cu grijă amestecul cu pui pe toasturi, apoi servește preparatul.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Poți apela la pui gătit, fript sau rotisat, din comerț. Amestecul cu pui poate fi preparat cu până la 6 ore înainte de a-l folosi, păstrându-l între timp la rece, în frigider.

 

Vote it up
142
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza