Bruschetta cu pastă de sardele

O gustare ușoară, rapidă și foarte sănătoasă
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

2 căței de usturoi

câteva cristale de sare grunjoasă

2 conserve (a 210 g fiecare) sardele în ulei sau în suc propriu, scurse de lichid

1/3 cană (7 g) frunze proaspete de pătrunjel, tocate mărunt, plus câteva întregi pentru ornat

coaja rasă fin de la 1 lămâie

2 linguri de suc de lămâie

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

8 felii groase de pâine cu maia sau pâine integrală, prăjite

piper negru, proaspăt măcinat

1 lămâie, tăiată în sferturi, pentru servit

 

PREPARARE 10 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 838 kJ, 439 kcal, 27 g proteine, 25 g grăsimi (6 g grăsimi saturate), 21 g carbohidrați (2 g zahăr), 11 g fibre, 725 mg sodiu

 

1 Pisează usturoiul cu sarea într-o piuă, până la sfărâmarea completă. Adaugă sardelele, pătrunjelul, coaja rasă și sucul de lămâie și continuă până la obținerea unei paste. Toarnă treptat uleiul, amestecând viguros, până când acesta a fost absorbit de compoziție.

2 Unge feliile de pâine prăjită cu pasta de pește. Aranjează deasupra câteva frunze de pătrunjel. Asezonează cu piper și servește cu sferturile de lămâie alături.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Dacă îți place mâncarea picantă, adaugă la pasta de sardele 1 ardei iute roșu, tocat mărunt. În funcție de cât de iute dorești preparatul, curăță sau nu ardeiul de semințe.

Bogată în omega3, grație sardelelor, această pastă cremoasă conține și antioxidanți, dat fiind că are în compoziție usturoi, pătrunjel și ulei de măsline.

Vote it up
166
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza