Bruschetta cu chorizo

Acest sandvici deschis, din ciabatta, cu topping de ardei copt, este tipic pentru gustarile populare in zona mediteraneeana
 
<p>
Portii 6
Timp de preparare si gatit: circa 30 de minute

1 paine ciabatta, partial coapta, circa 250 g
1 ardei gras rosu taiat in jumatate si curatat de seminte
1 ardei gras galben taiat in jumatate si curatat de seminte
55 g carnat chorizo feliat subtire
170 g rosii cherry taiate in sferturi
2 linguri relish sau chutney de rosii
1 lingura frunze proaspete de busuioc rupte cu mana
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi pisat
piper negru macinat

Preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se coace ciabatta 8–10 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scoate din cuptor si se asaza pe un gratar metalic, sa se raceasca. Se incinge grillul cuptorului.
Cand grillul este fierbinte, se asaza jumatatile de ardei pe o tava de copt, cu partea cu piele in sus, si se coc 8–10 minute, pana cand pielea incepe sa crape si sa se carbonizeze. Se pun ardeii intr-o punga de polietilena, se inchide bine si se lasa pana cand se racesc indeajuns ca sa poata fi manuiti.
Cat timp se racesc ardeii, se prajesc feliutele de carnati chorizo intr-o tigaie, timp de 3–4 minute, pana cand incep sa se faca crocante. Se scurg de excesul de ulei pe servet de hartie.
Se pun feliutele de carnati intr-un castron si se adauga rosiile cherry, chutney-ul sau relish-ul, si busuiocul. Se scot ardeii din punga si se descojesc. Se toaca mare pulpa, se adauga ardeii in castron, se asezoneaza totul cu sare si piper si se amesteca bine. Se pune castronul deoparte, pana se pregateste painea.
Se incinge din nou grillul cuptorului. Se taie ciabatta transversal, in 3 bucati, apoi fiecare bucata se taie in jumatate, pe orizontala. Se amesteca uleiul de masline cu usturoi si se ung cu aceasta mixtura bucatile de ciabatta, pe partea taiata. Se asaza apoi cu partea taiata sub grill si se prajesc 2–3 minute, pana ce se rumenesc si se fac crocante.
Se pune peste bucatile de ciabatta amestecul de ardei si carnati chorizo si se servesc imediat.

Cateva idei
• Folositi paine frantuzeasca in loc de ciabatta.
• Pentru un topping vegetarian, se omite carnatul chorizo si se presara amestecul de ardei si rosii cu 30 g seminte de pin prajite. Sau, se inlocuieste carnatul chorizo cu 115 g branza faramitata feta sau de capra.
• Preparati bruschetta cu vinete si mozzarella. Taiati 1 vanata rondele de 1 cm grosime si asezati-le pe o tava de copt. Amestecati 1 lingurita cimbru proaspat, tocat, cu 2 linguri ulei de masline extravirgin si ungeti rondelele de vanata cu jumatate din amestec. Puneti-le 4 minute sub grillul incins, sau pana se moaie si se rumenesc usor. Intoarceti rondelele, ungeti-le cu restul amestecului de ulei si cimbru si frigeti-le inca 4 minute. Taiati rondele 3 rosii prunisoare si feliati 115 g mozzarella. Asezati peste painea ciabatta, petrecandu-le una peste alta, rondelele de vanata si de rosii si feliile de branza, dupa care macinati deasupra putin piper negru. Frigeti-le 2 minute, pana cand se topeste branza. Presarati deasupra 2–3 cepe verzi tocate si serviti imediat.

Avantaje
• Ca orice paine, ciabatta este o sursa buna de carbohidrati cu amidon si vitamine din grupul B. Uneori, ciabatta este numita si "paine papuc", din cauza formei.
• Chorizo este un carnat popular in Spania, preparat din carne de porc si pimiento, un ardei iute tipic spaniol. Desi chorizo are un continut mare de grasimi, acesta poate fi reduse substantial prajind carnatii intr-o tigaie fara ulei, si scurgandu-i bine dupa aceea.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
232
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza