Brosura pentru noua lege a educatiei

Noua lege a invatamantului este promovata de autoritati prin brosura “in educatie, tu faci legea de nota 10 (zece)"
<p>Brosura este structurata in patru capitole. Primul este intitulat "Tu faci legea de nota 10 (zece)", fiind semnat de intreaga echipa a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Potrivit brosurii, programa scolara va acoperi doar 75% din totalul orelor dintr-un an scolar, iar pentru restul de 25% profesorii decid ce este mai bine de facut. Un alt capitol, intitulat "Parintii fac legea de nota 10 (zece)", explica acestora mai multe articole privind pregatirea elevilor, pornind de la clasa pregatitoare.
"Copilul tau implineste 6 ani pana la sfarsitul anului 2012? Va fi inscris in clasa pregatitoare. Programul se va desfasura in spatiul scolar aflat cat mai aproape de casa lui. Copilul tau incepe clasa a V-a in anul scolar 2011-2012? Va urma si clasa a IX-a in aceeasi scoala. Daca nu esti multumit de gradinita sau scoala in care invata copilul tau, poti sa il muti la alta scoala sau gradinita. Finantarea studiilor il va urma, indiferent daca va merge la o unitate de invatamant de stat sau particular", prezinta echipa MECTS alte articole din lege. Tot pentru parinti, MECTS arata care este structura evaluarilor si a examenelor, explicand aceste etape.
Ultimul capitol poarta titlul "Elevii fac legea de nota 10 (zece)", scolarii fiind indemnati sa participe la elaborarea statutului elevului, parte a Regulamentului scolar. De asemenea, este prezentat articolul care prevede ca reprezentantul elevilor este observator in Consiliul de Adminsitratie al scolii si se poate implica in luarea deciziilor. In plus, elevii beneficiaza de alocatia de stat pentru copii pe durata scolarizarii.</p>

 

Vote it up
202
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza