Briose cu fructe de padure

Fructele dau acestor briose in stil american un gust delicios, culoare si un plus de valoare nutritiva
 
 
<p>Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 de minute
Portii: 9 briose

Ingrediente

115 g faina integrala
85 g faina alba
1 lingura praf de copt
1 varf de sare
140 g fructe de padure proaspete, cum sunt afinele negre si zmeura
55 g unt
55 g zahar brun
1 ou batut
200 ml lapte semidegresat

Preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se folosesc forme de hartie pentru a captusi cele 9 cavitati ale tavii de copt – fiecare are circa 7 cm diametru si 3 cm adancime.
Se cern intr-un castron cele doua feluri de faina, praful de copt si sarea, aruncand taratele. Se adauga amestecul de fructe si se incorporeaza amestecand.
Se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga zaharul, ouale si laptele si se amesteca pana ce mixtura se omogenizeaza. Se toarna mixtura in castron si se amesteca usor, exact cat sa se combine ingredientele. Amestecul ar trebui sa ramana cu destule aglomerari si cocoloase.
Se toarna mixtura in formele de briose, umplandu-le circa doua treimi. Se coc briosele 18–20 de minute, pana ce cresc si se rumenesc.
Se transfera pe un grilaj metalic, pentru a se raci putin, si se servesc calde, sau se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi servite. Briosele pot fi pastrate 1–2 zile intr-un container etans.

Avantaje
• Combinand faina integrala cu cea alba se mareste continutul de fibre al brioselor si se adauga nutrienti valorosi, cum sunt vitaminele din grupul B.
• Fructele de padure proaspete sunt, in mod natural, lipsite de grasimi. Ele contin fibre si o cantitate importanta de vitamina C. Zmeura aduce si vitamina E, iar afinele contin un compus ce previne infectiile tractului urinar.

Cateva idei
• In loc de un amestec de faina integrala si alba, puteti folosi doar faina alba, sau doar faina integrala.
• Ca sa condimentati un pic briosele, adaugati la faina 1 1/2 lingurita amestec de condimente macinate, ghimbir sau scortisoara.
• Inlocuiti fructele de padure cu alte fructe proaspete, cum ar fi mere, caise, piersici sau capsuni tocate, sau fructe uscate, cum sunt stafidele, caisele, curmalele si smochinele.
• Ca sa preparati briose de fulgi de ovaz cu pere si scortisoara, amestecati intr-un castron 200 g faina integrala care creste singura, 55 g fulgi de ovaz, 1 lingurita praf de copt, 1 1/2 lingurita scortisoara macinata si putina sare. Intr-un castron separat, amestecati 55 g unt topit, 55 g zahar tos, 2 oua si 150 ml suc de portocale. Turnati aceasta combinatie in primul castron si amestecati ingredientele. Turnati mixtura rezultata in cele 9 locasuri de briose si coaceti ca in reteta principala.
• Ca sa preparati mini-briose, impartiti aluatul intre 30 de locasuri de mini-briose si coaceti 10 minute.</p>

Vote it up
176
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza