Briose cu cartof dulce

Puteti folosi cartof dulce de la raionul de legume al marilor magazine sau morcov

 

<p>

Se obtin 12 briose
Preparare: 20 min.
La foc: 22 min.

Ingrediente:

Pentru crusta de nuca

1/4 cana zahar brun
1/4 cana faina
1/2 lingurita scortisoara
1 varf lingurita sare
2 linguri unt
1/3 cana nuci pecan tocate

Pentru briose

1 3/4 cani faina
1 lingurita praf de copt, 1/3 cana zahar brun
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara, 1/4 cana miere
3/4 lingurite ghimbir maruntit
1/2 lingurita sare
1 cana piure de cartofi dulci
1/4 cana ulei, 2 oua mari, batute usor
1 lingura coaja de portocala, rasa fin
1/2 cana lapte batut, degresat

Preparare:

Pregatirea glazurii cu nuca: intr-un castron potrivit se amesteca zaharul cu faina, scortisoara si sarea. Se freaca impreuna cu untul, pana se obtine un amestec faramicios. Se freaca amestecul intre degete pentru a se lega cu untul. Se adauga nucile pecan. Se tine la frigider cat se pregatesc briosele.

Se incinge cuptorul la 175°C. Se ung 12 forme pentru briose cu putin ulei sau se tapeteaza cu hartie. Intr-un castron mic, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, ghimbirul si sarea.

Intr-un castron potrivit se amesteca piureul de cartofi cu zaharul, mierea, uleiul si coaja de portocala. Se adauga ouale si laptele batut si se bat pana se omogenizeaza. Se adauga compozitia cu faina si se amesteca pana s-a omogenizat. Se umplu pe doua treimi formele de briose cu aluat. Se presara crusta cu nuci pecan deasupra fiecarei briose.

Se coc briosele 20-22 de minute, pana cand varful lor revine la loc, atunci cand este apasat. Se lasa la racorit. Se rastoarna pe un gratar. Se servesc caldute sau la temperatura camerei.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
109
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza