Briose cu caise si nuci

Acestea sunt potrivite pentru micul dejun sau brunch, ca si pentru o gustare dulce. Sunt sanatoase, delicioase si pline de fructe si nuci
 
Timp de preparare: 25 de minute
Timp de gatit: 20–25 de minute
Se obtin 12 briose mari

Fiecare briosa contine:
230 kcal
6 g proteine
9 g grasimi (din care 3 g grasimi saturate)
34 g carbohidrati (din care 13 g zahar)
2 g fibre
vitaminele A, B1si B2
folati, niacina, calciu

Ingrediente

12 briose mari
250 g faina
85 g faina pentru paine
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
115 g zahar brun
1 lingurita scortisoara macinata
3 linguri tarate de grau
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
240 ml lapte semidegresat
2 oua
55 g unt topit si racit
225 g caise tari, dar coapte, curatate de samburi si taiate cubulete mici
55 g nuci tocate

Preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Folosind un ghemotoc de prosop de bucatarie si o bucatica de unt, se unge putin o forma de briose adanca – fiecare locas ar trebui sa aiba 6 cm diametru si o adancime de 2,5 cm.
2. Se cern intr-un castron cele doua feluri de faina, sarea, zaharul si scortisoara. Se adauga taratele de grau si coaja de lamaie. Se combina intr-un vas laptele, ouale si untul. Se toarna mixtura peste ingredientele uscate si se adauga caisele si alunele pecan. Se amesteca pana ce ingredientele uscate se umezesc, lasandu-se unele mici aglomerari de faina. Nu se amesteca prea mult.
3. Se toarna aluatul obtinut in forma de briose, umpland locasurile cam doua treimi. Se coc briosele 20–25 de minute, pana ce cresc si se rumenesc, iar o scobitoare inserata in centrul lor iese afara curata. Se lasa sa se raceasca in forma, timp de 2–3 minute, apoi se intorc pe un grilaj de sarma si se lasa sa se raceasca complet. Briosele au cel mai bun gust daca sunt servite la cateva ore dupa coacere.

Cateva idei

Pentru a prepara briose cu afine, foloseste 225 g de afine proaspete in locul caiselor.

Inlocuieste coaja rasa de lamaie cu 1 lingurita de coaja rasa de portocala si omiteti alunele pecan.

Capsunile, piersicile si nectarinele tocate pot fi si ele folosite, dar fructele nu trebuie sa fie prea coapte sau prea moi, caci textura brioselor va fi prea umeda.

Foloseste 100 g stafide sau stafide sultanine in locul caiselor

Pentru a mari continutul de fibre, foloseste cate 125 g de faina simpla si faina integrala alaturi de faina pentru paine.

 
Pofta buna!
Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza