Brioșe picante cu tărâțe

O gustare aromată, rapidă, sănătoasă și foarte ușor de preparat
 

INGREDIENTE PENTRU 12 brioșe

1 cană (150 g) făină cu agenți de creștere

1 linguriță de amestec de mirodenii măcinate

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1/2 cană (115 g) zahăr brun

1 3/4 căni (75 g) tărâțe neprocesate

1/2 cană (60 g) goji sau merișor

1/2 cană (60 g) nuci tocate

1 ou

1 1/4 căni (310 ml) zară

1/3 cană (80 ml) ulei vegetal puțin ulei sau margarină, pentru uns

 

PREPARARE 15 minute, plus odihnă peste noapte

GĂTIT 25 minute

FIECARE BRIOȘĂ CONȚINE 930 kJ, 222 kcal, 5 g proteine, 11 g grăsimi (1 g grăsimi saturate), 26 g carbohidrați (12 g zahăr), 3 g fibre, 163 mg sodiu

 

1 Cerne făina, mirodeniile și bicarbonatul într-un castron de mărime mijlocie. Adaugă zahărul, tărâțele, goji sau merișorul și nucile. Într-un castron separat, pune oul, zara și uleiul; amestecă-le bine. Combină această mixtură cu ingredientele uscate, dar nu amestecă prea mult: compoziția trebuie să aibă cocoloașe. Acoper-o și lasă-o peste noapte în frigider.

2 Încinge cuptorul la 180°C. Unge o formă de brioșe cu 12 locașuri.

3 Toarnă compoziția în formă. Coace-o 20-25 de minute sau până ce o scobitoare inserată în centrul unei brioșe este extrasă curată. Lasă brioșele să stea în jur de 5 minute în formă, înainte de a le răsturna pe un grătar metalic, să se răcească.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Refrigerarea compoziției peste noapte permite tărâțelor să se înmoaie și aromelor să se potențeze reciproc. În plus, economisești timp în dimineața următoare – mai trebuie doar să coci brioșele!

Aceste brioșe pot fi păstrate într-un recipient închis etanș, timp de 2 zile, sau în congelator, până la 2 luni.

Vote it up
92
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza