Brioșe cu iaurt și căpșune

Un desert sărac în grăsimi, rapid și ușor de preparat 
 

INGREDIENTE PENTRU 9 brioșe

100 g unt sau margarină vegetală

1/2 cană (115 g) zahăr tos extrafin

1 linguriță de esență de vanilie

2 ouă

3/4 cană (110 g) făină cu agenți de creștere

1/2 cană (75 g) făină integrală

2/3 cană (160 g) iaurt în stil grecesc, cu un conținut redus de grăsimi

150 g căpșune, curățate de codițe și tocate mărunt

zahăr pudră, pentru servit

 

PREPARARE 10 minute, plus răcire

GĂTIT 25 minute

FIECARE BRIOȘĂ CONȚINE 896 kJ, 214 kcal, 6 g proteine, 8 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 30 g carbohidrați (14 g zahăr), 2 g fibre, 168 mg sodiu

 

Iaurtul este un ingredient potrivit și sănătos într-un aluat de brioșe, fiind lipsit de grăsimi și bogat în calciu. Aici apare în combinație cu bucățele de căpșune proaspete, pline de antioxidanți.

 

1 Încingeți cuptorul la 180°C. Așezați cupe de hârtie gofrată în cele 9 locașuri ale unei forme pentru brioșe.

2 Punând untul sau margarina, zahărul tos și esența de vanilie într-un castron de mărime mijlocie, procesați-le 3-4 minute cu un mixer electric. Adăugați ouăle, pe rând, bătând bine după fiecare încorporare.

3 Cerneți cele două tipuri de făină și înglobați-le în mixtura cu ouă. Adăugați mai apoi iaurtul și căpșunele. Amestecați bine. Turnați compoziția în coșulețele de hârtie din locașurile formei.

4 Coaceți brioșele 20-25 de minute sau până când o scobitoare inserată în mijlocul uneia este extrasă curată. Lăsați-le să se răcească 5 minute în formă, înainte de a le scoate pe un grătar metalic.

5 Serviți brioșele la temperatura camerei, presărând deasupra puțin zahăr pudră.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Căpșunele pot fi înlocuite cu 150 g zmeură sau afine proaspete.

Puteți păstra brioșele, într-un recipient închis ermetic, maximum 3 zile.

Vote it up
144
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza