Brioșe cu banane și fulgi de ciocolată

Mici și compacte, sunt o gustare numai bună de luat la pachet
 

Ingrediente pentru o tavă de brioșe cu 12 porții (fiecare cupă de câte 6 cm diametru)

2 linguri ulei

200 g banane fără coajă, tăiate în bucăți mari

1 ou întreg plus 2 albușuri

250 ml lapte degresat

400 g făină pentru prăjituri

150 g zahăr tos sau zahăr brun

1 pachet praf de copt

2 lingurițe coajă de portocală rasă fin

50 g ciocolată amăruie cu 70% cacao, tăiată în bucăți mici

 

1. Se încălzește cuptorul la 190°C (gaze 2-3). Folosind o pensulă, se unge cu 1 lingură de ulei o tavă pentru 12 brioșe.

2. Folosind un blender sau un mixer, se obține un piure din banane, o lingură de ulei, oul întreg, albușurile și laptele.

3. Se cern făina, zahărul și praful de copt într-un castron mare, se adaugă coaja rasă de portocală și ciocolata. Se încorporează piureul de banane fără a amesteca prea mult, altfel încât să nu se îngreuneze aluatul. Nu are importanță dacă rămân mici cantități de făină neîncorporată.

4. Se toarnă amestecul în formele pentru brioșe, umplând până la două treimi din înălțime. Se coc aproximativ 25 de minute sau până când brioșele au crescut și sunt rumenite.

5. Se scoate tava din cuptor și se scot brioșele. Se servesc fierbinți sau la temperatura camerei, preferabil în ziua în care au fost coapte.

 

Vote it up
102
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza