Borșul, sursă de vitamine și minerale

Beneficiile neașteptate ale borșului pentru sănătate
 

Borșul, un aliment folosit de obicei pentru prepararea ciorbelor are multiple beneficii pentru sănătate. Acest lichid conține un complex de vitamine B și C, minerale, aminoacizi esențiali, carbohidrați și este foarte bogat în enzime.

Una dintre cele mai mari calități ale borșului e aceea că înlătură mai toate simptomele intoxicației cu alcool. De asemenea, se știe că borșul curăță rinichii și colonul, prevenind cancerul, și tratează litiaza urinară. Un alt beneficiu extraordinar al acestei licori este că are efecte în scăderea tensiunii, a nivelului colesterolului și a glicemiei. Este considerat un remediu excelent pentru bolnavii de inimă ce au suferit un infarct, hipertensiune arterială sau alte boli cardiace. De asemenea, borșul este benefic și în cazul bolilor respiratorii cornice: bronșită, astm, sinuzită, chiar și tuberculoză.

Nutriționiștii recomandă să bem câte o cană cu borș cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. După o pauză de o săptămână cura se poate repeta. O astfel de cură ajută la revigorarea întregului organism. 

Vote it up
96
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza