Bookfest Timisoara

Primavara incepe ca la carte
 

Intre 27 si 30 martie, la CRAFT va avea loc a III-a ediiie a Salonului de Carte Bookfest Timisoara

Cartea Anului 2013 – Amazoanele. O poveste - va fi lansata de autoarea Adriana Babeii

Cel mai nou volum semnat Larry Watts va fi lansat in premiera in Romania pe 28 martie, la Bookfest Timisoara

Andreea Rasuceanu va conduce prin Bucurestiul lui Mircea Eliade iar Bogdan O. Popescu aduce Cartea dragostei

Circa 20.000 de volume sunt disponibile pentru public, dar si o expoziiie cu „Cele mai frumoase carti din Romania”

Salonul de Carte Bookfest revine la Timisoara intre 27-30 martie, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT) din Bd-ul Eroilor de la Tisa nr. 22 (vizavi de Sala Olimpia).

In cele patru zile de sarbatoare a cariii timisorenii vor avea ocazia sa se intalneasca atat cu cele mai importante titluri ale momentului, cat si cu unii dintre cei mai memorabili autori. Vizitatorii sunt asteptaii cu o oferta de circa 20.000 de volume la cele mai bune preiuri si din cele mai variate domenii. Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din iara si din Timisoara.

Mihai Tatulici dezvaluie „placerea de a gati”

Bookfest a pregatit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Larry Watts revine in Timisoara, dupa participarea sa la prima ediiie locala Bookfest, in 2012. Vineri, 28 martie, incepand cu ora 18:00 acesta va prezenta ultimul sau volum aparut la Editura Rao - Aliati incompatibili.

Sambata, 29 martie, de la ora 11:00, Mihai Tatulici lanseaza volumul Placerea de a trai si gati, aparut la Editura House of Guides.

Tot sambata, incepand cu ora 13:30, Editura Humanitas invita publicul timisorean la doua evenimente deosebite: lansarea volumului de versuri Cartea dragostei, de Bogdan O. Popescu; si prezentarea volumului Bucurestiul lui Mircea Eliade. O geografie literara, de Andreea Rasuceanu.

Iar duminica, de la ora 11:00, Adriana Babeii lanseaza volumul Amazoanele. O poveste, care a primit titlul de Cartea Anului 2013 din partea revistei Romania Literara, publicatie a Uniunii Scriitorilor din Romania. Volumul reprezinta o incursiune exhaustiva in lumea femeilor razboinice, o calatorie virtuala, avand ca „protagoniste” pe  Clorinda, Pentesileea, Brunhilda, Jeanne d’Arc, dar si Diane Vernon, Hauteclaire, Ada Razu, domnisoara de Maupin sau Nikita, Beatrix Kiddo si Lisbeth Salander.

Asa cum se obisnuieste la Salonul de Carte Bookfest, cei care vor hotari sa poposeasca printre carii vor avea ocazia sa intre gratuit la cinematograful de arta Bookfest, unde vor putea viziona filme premiate la festivaluri internationale importante. Filmele vor putea fi vizionate in Sala Europa din cadrul Centrului de Afaceri Timisoara.

Nu in ultimul rand, Salonul de Carte Bookfest Timisoara va gazdui expozitia singurului concurs dedicat designului de carte din iara - „Cele mai frumoase carti din Romania”. Aflat la a treia ediiie, concursul reprezinta o platforma de dezbatere pe tema designului de carte atat pentru profesionistii din lumea editoriala, cat si pentru designeri. Expozitia va putea fi vizitata pe toata perioada evenimentului.

Intrarea in cadrul salonului, cat si la evenimentele ce vor avea loc in perioada acestuia, va fi gratuita. Programul de vizitare este intre 10:00-20:00, zilnic.

Sursa: www.bookfest.ro

Vote it up
320
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza