Bookfest si la Timisoara

Indragitul salon de carte va poposi, in premiera, si in orasul de pe Bega
 
<p>
Asociatia Editorilor din Romania a decis ca, incepand din acest an, Salonul de Carte Bookfest – un brand extrem de indragit de iubitorii de carte din Capitala, unde se desfasoara de sase ani – sa fie mai aproape si de cititorii din afara Bucurestiului. Iar prima editie itineranta a salonului va fi tinuta la Timisoara.

Bookfest Timisoara va avea deschiderea oficiala joi, 15 martie, la ora 12.00, in prezenta organizatorilor.

O oferta de peste 15.000 de titluri si reduceri substantiale ii asteapta pe vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Timisoara. In lista expozantilor se regasesc atit cele mai importante edituri autohtone, precum Humanitas (reprezentata de Librariile Humanitas), Polirom, Cartea Romaneasca, Curtea Veche, Rao sau Art (reprezentata de Libraria „Cartea de Nisip”), cat si edituri specializate – precum Editura Universitatii din Bucuresti (carte universitara), Editura Gama (carte pentru copii) – sau edituri recent infiintate, cum sunt Ponte sau Blumenthal.

Timp de trei zile, publicul cititor va avea ocazia sa participe la intilniri cu autori de marca sositi special cu acest prilej la Timisoara. Horia-Roman Patapievici – presedintele Institutului Cultural Roman si unul dintre cei mai indragiti autori Humanitas, scriitorul Varujan Vosganian – autorul „cartii anului 2010 in Romania”: Cartea soaptelor, scriitorul , traducatorul si publicistul Radu Paraschivescu, analistul economic si fostul Ministrul al Finantelor Daniel Daianu, istoricul american Larry Watts, cunoscutul critic literar Daniel Cristea-Enache – acestia sunt doar cativa dintre autorii-brand de la care timisorenii pot obtine autografe in spatiul de lansari al salonului de carte.

Si copiii se afla in atentia organizatorilor Bookfest Timisoara: in ultima zi a targului, timp de doua ore, actrita Ramona Olosz ii va ajuta pe cei mici sa descopere personaje memorabile din carti recent publicate in cadrul MINI-BOOKFEST. Lecturi, face painting, concursuri de desen, urmate de expozitii, jocuri si premii in carti, toate vor avea loc in spatiul de evenimente al salonului de carte.

Programul de vizitare: joi, 15 martie (12.00-20.00), vineri, 16 martie, si sambata, 17 martie, (10.00-20.00). Intrarea este libera.

Afla mai multe despre Salonul Bookfest Timisoara de pe Hotnews.ro

</p>
Vote it up
250
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza