Bolile se trag din copilarie

Copiii abuzati, cei care si-au pierdut un parinte sau sufera alte greutati pot avea probleme de sanatate mai tarziu 
 
<p>Concluzia apartine cercetatorilor din Noua Zeelanda si vine in urma unui studiu efectuat pe 18.000 de adulti din 10 tari. Potrivit acestuia, copiii care au fost abuzati, au avut parinti dependenti de alcool sau de droguri sau carora le-a murit un membru al familie sunt mult mai sensibili la boli.

Cercetarea arata ca acesti copii sunt mult mai expusi riscului de a se imbolnavi de artrita, astm sau diabet, la maturitate. Acelasi lucru se intampla si cu cei care pana la varsta de 21 de ani au suferit de depresie, anxietate sau de alte tulburari psihice, se arata in studiul publicat in „Archives of General Psychiatry".

Analizele nu demonstreaza ca stresul din copilarie poate fi o cauza directa a problemelor de sanatate de mai tarziu, insa poate fi un factor de risc.
„Experientele neplacute din copilarie pot forma comportamentul si stilul de viata al oamenilor. Unele persoane ajung chiar sa fumeze, sa bea sau sa manance in exces pentru ca asa considera ca pot infrunta stresul provocat de experientele copilariei si amintirile inca marcante", a declarat pentru Reuters, Kate Scott, cercetator la Universitatea Noua Zeelanda din Otago.</p>

Vote it up
171
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza