Bolile ni se citesc în ochi

Află cum funcționează și ce tratează iridologia
 

Iridologia este o metodă de diagnosticare ce se bazează pe observarea minuțioasă a părții colorate a ochiului, irisul. Pentru iridologi, există într-adevăr o legătură strânsă între starea generală, constituția unei persoane și aspectul irisului său: examenul permite alcătuirea unei hărți a perturbărilor noastre metabolice și a tendințelor noastre patologice.

 

Principii

• Fiecare iris conține sute de mii de terminații nervoase care sunt în legătură indirectă cu diferitele țesuturi și organe. Irisul reprezintă o veritabilă hartă a corpului și poartă urmele deficiențelor unui organ sau ale altuia, aceste slăbiciuni favorizând, la un moment dat, apariția bolii.

• Fiecare iris este împărțit în zone care corespund diferitelor părți ale corpului: partea superioară se situează în partea de sus a irisului, partea inferioară în cea de jos, abdomenul în interior, iar mâinile și picioarele, în exterior.

• Practicienii analizează marginea irisului, culoarea sa (sau decolorarea), petele și diversele semne pentru a descoperi semnalele transmise de acesta.

 

Ce tratează iridiologia

• O consultație la un iridolog ar putea ajuta la orientarea diagnosticului în caz de oboseală inexplicabilă sau dacă aveți crize de spasmofilie.

• În general, examenul vă dă informații despre starea dvs. de sănătate fizică și psihică. Această abordare are avantajul de a fi mai ușoară decât analizele clinice obișnuite. De fapt, aceste analize (de sânge, radiografii etc.) nu sunt prescrise decât dacă iridologul a depistat o fragilitate la nivelul unui organ, o predispoziție la reumatism, o tendință la arterioscleroză sau la diabet.

• Citirea irisului este nedureroasă. Examenul durează aproximativ un sfert de oră. Terapeutul studiază întâi culoarea irisului dvs., caută petele și depunerile, observă forma pupilei și mai ales traseul fibrelor irisului. Apoi identifică organele bolnave în funcție de forma și locul anomaliilor observate.

Vote it up
233
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza