Biscuiti Springerle

Acesti biscuiti traditionali de origine germana se prepara cu ajutorul unor forme de lemn in care sunt incrustate diferite modele
 
<p>
Timp de preparare: 45 minute (plus 2 ore timp de racire; plus timp de repaus peste noapte; la cuptor 35 minute pentru fiecare tava)
Se obtin 2 tavi (80 de bucati)

Ingrediente:

2 oua
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 g faina, in plus pentru prelucrat
1 varf de cutit praf de copt
1 praf de sare

Preparare:

Se bat cu mixerul ouale, zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea si se inglobeaza in compozitia de ou. Daca aluatul e prea lipicios, se adauga putina faina.


Se tine aluatul la rece 2 ore. Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt. Se presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 5 mm.

Se umezeste o forma de lemn cu apa pe interior, apoi se presara faina in ea. Se apasa cu putere forma pe foaia de aluat, pentru ca modelul sa se imprime bine, apoi se ridica. Se repeta operatia pe toata foaia de aluat, avand grija sa se presare faina in forma inainte de fiecare aplicare.

Biscuitii se taie de-a lungul marginilor formei, se pun in tavi si se lasa peste noapte la uscat. Se incinge cuptorul la 150 de grade (130 de grade sau treapta 1). Se coc pe rand cele 2 tavi de biscuiti timp de 35 de minute, avand grija sa nu devina maronii.

Se asaza pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit. Pentru a-i infrumuseta, se pot picta cu glazura de diferite culori.
Vote it up
128
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza