Biscuiti cu portocale si nuci

Acestia sunt biscuiti de tip „taie-si-coace“, pentru care ruloul de aluat poate fi preparat dinainte si pastrat in frigider
 
<p>Se obtin 24 de biscuiti
Timp de preparare: 15 minute, plus 2 ore racirea
Timp de gatit: 8–10 minute

Ingrediente

55 g faina integrala, plus o cantitate pentru framantat
55 g faina care creste singura
85 g zahar brun
55 g orez macinat
30 g nuci pecan tocate
1 portocala, coaja rasa
4 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ou mare
24 jumatati de nuci pecan, pentru ornat

Preparare

Se pun intr-un castron mare cele doua tipuri de faina, zaharul, orezul macinat, nucile tocate si coaja de portocala. Se amesteca bine.
Intr-un castron mic, se bat uleiul si ouale cu o furculita. Se adauga acest amestec in castronul cu faina si se amesteca cu o furculita pana ce se formeaza un aluat.
Se framanta aluatul cu mare grija, pe o suprafata presarata cu faina, apoi se ruleaza ca un cilindru de 30 cm lungime. Se infasoara in folie de plastic si se raceste 2 ore. (Aluatul poate fi pastrat in frigider 2–3 zile inainte de a fi preparat.)
Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se dezveleste ruloul de aluat si, daca este necesar, este remodelat ca un cilindru.
Se taie transversal 24 de felii, folosind un cutit ascutit. Se aranjeaza feliile, spatiate, pe 2 tavi de copt neaderente. Pe fiecare felie se asaza o jumatate de nuca pecan, presand-o usor.
Se coc biscuitii 10 minute, pana ce sunt fermi la atingere si se rumenesc putin. Se transfera biscuitii pe un gratar metalic, ca sa se raceasca complet. Pot fi pastrati in cutii bine inchise, maximum 5 zile.

Cateva idei
• Folositi 55 g unt topit in loc de ulei de floarea-soarelui.
• Folositi alune tocate in loc de nuci pecan si ornati cu alune intregi.
• Pentru biscuiti cu malai si migdale, ameste-cati 55 g malai instant cu 85 g zahar pudra, 115 g faina care creste singura si 55 g unt, pana ce amestecul capata aspectul firimiturilor de paine. Bateti 1 ou mare cu 1/2 lingurita extract de vanilie, adaugati-l la amestecul de mai sus si faceti un aluat moale. Urmati apoi reteta principala. Inainte de a coace biscuitii, presarati peste ei 30 g fulgi de migdale.

Avantaje
• Ca si alte alune sau nuci, nucile pecan sunt bogate in grasimi – pana la 70 g grasimi la 100 g nuci – dar putine dintre acestea sunt grasimi saturate, majoritatea fiind grasimi polinesaturate. Nucile pecan sunt o buna sursa de vitamina E.
• Uleiul de floarea-soarelui este unul dintre uleiurile vegetale cele mai folosite, din cauza gustului putin pregnant. Este bun la prepa-rarea biscuitilor si a altor dulciuri coapte. Este o buna sursa de vitamina E, un puternic antioxidant. Grasimile polinesaturate, cum sunt cele din uleiul de floarea-soarelui, rancezesc mai usor decat cele saturate, dar continutul de vitamina E ajuta la inhibarea acestui proces de rancezire.</p>

Vote it up
254
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza