Biroul ordonat de acasa

Nu folositi niciodata un aspirator obisnuit pentru a curata calculatoarele, imprimantele sau monitoarele
 

In viata moderna, majoritatea birourilor de acasa sunt amenajate intr-o parte dintr-o camera mare, de cele mai multe ori un colt din camera de zi.

In acest caz, biroul de acasa este curatat ca parte din spatiul mare, dar cu cateva modificari legate de echipamentul electronic si de aglomeratia de hartii.

Pentru inceput, uitati de panourile elegante de divizare pentru birou sau de rafturile incastrate costisitoare; cel mai important spatiu de depozitare pentru biroul de sub acoperisul dumneavoastra este hard drive-ul calculatorului dumneavoastra. Rolodex-ul dumneavoastra, agenda, calendarul de birou, carnetul de cecuri si multe altele va vor sta imediat la dispozitie in cel mai ordonat mod cu putinta daca le introduceti in calculator. Nu aveti nevoie decat de un scanner ieftin (multe modele au software care recunoaste si organizeaza ce scanati) si cea mai mare parte a hartiilor dumneavoastra va fi istorie in doar cateva minute.

Programul de curatenie este asemanator cu cel pentru spatiul mai mare in care se afla biroul. Dar inainte de a incepe curatenia, verificati daca toate aparatele dumneavoastra au fost scoase din priza. Nu folositi niciodata un aspirator obisnuit pentru a curata calculatoarele, imprimantele, monitoarele si alte echipamente din biroul de acasa. Folositi in schimb o cutie cu aer comprimat pentru a sufla praful de pe tastaturi, un miniaspirator cu baterie sau o perie moale. Inlaturati urmele de pantofi de pe carcasele de calculator si monitor sau de pe alte carcase de aparate electronice cu o radiera. Va sterge eficient majoritatea petelor si a urmelor! In final, cand este totul curat e o idee buna sa acoperiti echipamentele pentru a va asigura ca mizeria si praful nu va strica aparatele scumpe atunci cand nu le folositi.

Vote it up
243
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza