Bine ai venit în Helsinki!

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Petrece un weekend însorit de vară în capitala Finlandei
 

Monument neoclasic: Catedrala din Helsinki

Catedrala situată în centrul oraşului, construită în stil Empire, este cel mai cunoscut simbol al capitalei. Ridicată în prima jumătate a secolului al XIX-lea, catedrala se înalţă falnică deasupra profilului oraşului. În zilele cu soare, poţi vedea oameni, aflaţi în pauza de masă, care se aşază pe treptele ei şi mănâncă îngheţată. Dacă vrei să admiri catedrala şi peisajul care o încadrează, în timp ce iei o gustare sau îţi bei cafeaua, vizitează Cafeneaua Engel, aflată vizavi de catedrală şi numită astfel în onoarea lui Carl Ludvig Engel, proiectantul catedralei.

Şampanie pe malul mării: Restaurantul Mattolaituri

Clinchetul paharelor de şampanie răsună în aer. E locul unde vara se întâlneşte lumea bună din sudul oraşului. Pe vreme frumoasă, cele două terase se umplu repede. Marea sclipitoare şi muzica modernă creează atmosfera perfectă, în care te poţi bucura de priveliştea arhipelagului finlandez.

Artă şi cumpărături: Circuite turistice prin Cartierul Designului

Şase plimbări tematice îţi oferă şansa de a explora buticurile, galeriile şi restaurantele din Cartierul Designului. Poţi alege dintre Clasicii sunt nemuritori, Design sustenabil şi Mâncare locală sau Turul de cumpărături masculin. Descarcă hărţile de pe site-ul www.designdistrict.fi/for-travellers.

Bucură-te de artă: Muzeul de Artă Contemporană Kiasma

În muzeul de artă contemporană numărul unu din ţările nordice şi baltice, poţi admira arta vremurilor noastre în expoziţii, tururi ghidate sau spectacole şi poţi participa la ateliere artistice. Turul „Îmi place sau detest“ te invită să comentezi arta pe care o vezi. Atelierul pentru copii îi introduce pe micii iubitori de artă în lumea culorilor.

 

Merită încercat: Într-o țară cu mai puțin de 5,5 milioane de locuitori, sunt peste trei milioane de saune. Unele dintre ele sunt publice. În Helsinki, încearcă sauna încălzită cu lemne Kotiharjun, pe strada Harjutorinkatu, la numărul 1. N-ai de ce să-ți faci griji: bărbații și femeile au fiecare saunele lor. Dar te încumeți să faci și o baie rece la saună?“

Hanna Immonen, editor coordinator la Valitut Palat (Reader’s Digest Finlanda)

Vote it up
325
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza