Bicarbonatul de sodiu in gospodarie

Cateva utilizari mai putin cunoscute care ne fac viata mai usoara, in bucatarie si in afara ei
 

• Curata fructele si legumele proaspete. Cand vine vorba de spalarea si manevrarea alimentelor, mereu este loc de mai bine. Spala fructele si legumele intr-o oala cu apa rece in care ati adaugat 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu; acesta ajuta la indepartarea impuritatilor care ar ramane dupa spalarea numai cu apa de la robinet.

• Scade aciditatea alimentelor. Daca esti sensibil la sosurile acide pe baza de bulion de rosii ori la cafea, poti scadea nivelul de aciditate prin adaugarea unui varf de cutit de bicarbonat de sodiu in timpul prepararii (sau, in cazul cafelei, inainte de fierbere). De asemenea, un pic de bicarbonat contracareaza gustul otetului, in cazul in care ai pus prea mult la o mancare. Atentie insa, nu exagera cu adaosul de bicarbonat, altfel combinatia otet-bicarbonat va deveni efervescenta.

• Elimina mirosurile neplacute ale mainilor. Tocarea usturoiului sau curatarea pestelui pot face ca “parfumul” lor sa-ti impregneze mainile, chiar si mult dupa ce ai terminat treaba. Pentru a scapa de aceste mirosuri nesuferite, freaca-ti mainile ude cu 2 lingurite de bicarbonat, in loc sa te speli cu sapun. Mirosul va disparea imediat.

• Dezodorizeaza frigiderului. Pentru a scapa de mirosurile si petele uscate din interiorul frigiderului, goleste-l, apoi presara bicarbonat pe un burete umed si curata rafturile, compartimentele si peretii laterali. La final, sterge cu un burete curat, umed. Nu uitati sa asezi in frigider o cutie descoperita cu bicar­bonat de sodiu dupa ce ai terminat.

• Scoate petele de grasime de pe aragaz. Pentru a scapa de petele de grasime, mai intai umezeste-le cu putina apa, iar apoi acopera-le cu putin bicarbonat de sodiu. In final, freacati acele zone cu un burete umed.

Vote it up
2
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza