Biblioteca de acasa

Pastrati-va tomurile favorite in cea mai buna forma si le veti avea pentru tot­­dea­­una
 

Articole similare

Cine altcineva are o biblioteca acasa, in afara de cei foarte bogati? Cam toata lumea. Nu trebuie sa fie o camera cu lambriuri de lemn, plina cu rafturi de nuc de la podea pana in tavan; o biblioteca nu este nimic mai mult decat o colectie de carti. Si fie ca ele sunt pastrate pe rafturi intr-o camera demna de un rege, fie ca sunt depozitate in toate direc­­tiile intr-o unica biblioteca din pin, trebuie curatate. Pastrati-va tomurile favorite in cea mai buna forma si le veti avea pentru tot­­dea­­una. Iata cum.

CUVINTE UMEDE. Pentru a usca o carte umeda, rasfirati paginile si presarati amidon sau pudra de talc pentru a absorbi umezeala. Lasati sa stea 5-6 ore si apoi periati praful alb.

INFESTARE LITERARA. Pentru a scapa de insectele din carti, puneti o carte infestata intr-o punga de plastic si bagati-o la congelator o zi sau doua. Scapati de insecte si de larve. Totusi, verificati daca acestea au stricat cartea pe undeva si faceti reparatiile necesare.

VOLUME PRAFUITE. Folositi o pensula cu­­rata, moale, pentru a peria pe rand cartile, pe coperte si pe marginile exterioare ale paginilor. Nu stergeti raftul sau cartile cu un pamatuf de pene, care nu va face decat sa redistribuie praful pe volume.

MIROSUL ANILOR. Pentru a improspata un volum care miroase urat, turnati niste nisip pentru pisici intr-o punga de hartie si tineti cartea in punga o saptamana. Apoi scoateti cartea si periati nisipul. Pagini mucegaite? Ster­geti mucegaiul cu o carpa vag umezita cu o solutie din 1 parte otet alb la 8 parti de apa. Pentru a le usca, deschideti cartea la paginile afectate si puneti-o la soare; lasati-o in soare nu mai mult de jumatate de ora, altfel hartia va fi mai stearsa si ingalbenita.

 

Vote it up
163
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza