Biberoanele de plastic toxice, interzise

Uniunea Europeana a hotarat sa interzica, de la 1 martie 2011, comercializarea biberoanelor ce contin bisfenol A (BPA)
 
<p>Tarile membre al Uniunii Europene au hotarat sa interzica, din primavara lui 2011, productia, iar ulterior comercializarea, in Europa, a biberoanelor din plastic ce contin bisfenol A (BPA), un compus chimic controversat, utilizat in fabricarea plasticului de uz alimentar.
Fabricarea acestor biberoane va fi interzisa de la 1 martie 2011, iar desfacerea si importul acestora vor fi interzise incepand de la 1 iunie, potrivit reprezentantilor Comisiei Europene, citati de Mediafax.
"Este o veste buna pentru parintii europeni, care pot fi siguri ca, incepand de la jumatatea lui 2011, biberoanele de plastic nu vor mai contine bisfenol A", a declarat comisarul european pentru Sanatate si Consum, John Dalli.
Franta si Danemarca au hotarat deja, in mod unilateral, sa interzica fabricarea si comercializarea biberoanelor care contin bisfenol A.
In Danemarca, interdictia este mai extinsa, pentru ca se aplica tuturor produselor care contin BPA utilizate pentru alimentatia copiilor in varsta de pana la trei ani.
Bisfenolul A este, de asemenea, interzis in Canada, Australia si mai multe state americane.
Canada, care a fost prima tara care a interzis, in 2009, biberoanele din plastic rigid, fabricat pe baza de bisfenol A, a devenit, in octombrie, prima tara din lume care a introdus BPA intre substantele toxice, in pofida opozitiei industriei chimice.
Acest compus chimic este utilizat de industrie pentru fabricarea biberoanelor, amalgamelor dentare, recipientelor reincarcabile pentru apa, recipientelor din plastic pentru bauturi, ambalajelor alimentare sau CD-urilor.</p>
Vote it up
121
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza