Berea nu îngrașă și te apără de boli

Consumul moderat de bere nu modifică circumferința taliei și ne apără de diabet și osteoporoză
 

Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetări Științifice din Madrid susțin că berea, cu sau fără alcool, nu îngrașă și nici nu provoacă modificări în masa corporală, precum apariția burții.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au monitorizat pe o perioadă de 10 săptămâni un grup de voluntari, bărbați și femei, cu vârsta cuprinsă între 20 și 42 de ani, timp în care toți și-au menținut obiceiurile de viață și alimentație.

Singura modificare introdusă a fost cea referitoare la consumul de băuturi obișnuite si consumul de bere cu sau fără alcool. Astfel, în timpul primei săptămâni, toți subiecții s-au abținut de la orice consum de băuturi cu alcool. În următoarele patru săptămâni și în mod aleatoriu, în funcție de grupul în care au fost puși, participanții la studiu au introdus în dieta obișnuită berea cu sau fără alcool, în cantitatea corespunzătoare unui consum moderat de alcool, și anume, bărbații beau două pahare de bere de 330 mililitri pe zi, în timp ce femeile au băut un pahar de 330 de mililitri.

Printre alți parametri, cercetătorii au analizat modificarea greutății, procentul de grăsime corporală și indicele de masă corporală, ajungând la concluzia că nu se produc modificări ale acestora. De asemenea, s-a realizat o analiză a dietei și a activității fizice realizate de subiecți în perioada de studiu și s-au realizat măsurători ale pliurilor cutanate și circumferințelor corporale.

Măsurătorile antropometrice au stabilit că un consum moderat de bere, cu sau fără alcool, nu modifică circumferința brațului, a taliei și a șoldurilor; nu s-au înregistrat modificări semnificative în pliurile cutanate", a declarat dr. Ascensión Marcos, cercetător, Director al Grupului de Imunonutriție al Departamentului de Metabolism și Nutriție din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Științifice.

În plus, cercetările anterioare au arătat că acest aliment are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sănătate, printre care scăderea riscului apariției bolilor cardiovasculare, a diabetului și a osteoporozei.

Sursa: gandul.info

Vote it up
1216
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza