Beneficiile somnului

Daca esti odihnit, nu mai poftesti la dulciuri
 

Mai multa miscare nu te ajuta sa dormi mai bine noaptea, dar ar putea avea acest efect pe termen lung, cu conditia sa nu renunti la ea cand nu dormi bine. Este concluzia unui grup de experti care a evaluat influenta gimnasticii aerobice la un mic grup de femei cu varste cuprinse intre 57 si 70 de ani, care aveau probleme de somn.

„Este o relatie pe termen lung. Trebuie sa ramai in ea si sa nu te descurajezi“, spune cercetatoarea Kelly Glazer Baron, directoarea programului de studiere comportamentala a somnului de la Facultatea de Medicina Feinberg a Universitatii Northwestern din Chicago.

Ce beneficii iti aduce un somn mai bun? Este mai putin probabil sa poftesti la gustarele nesanatoase. Cercetatorii de la Universitatea Berkeley, California, au descoperit de curand ca cei care nu dorm destul sunt mai predispusi sa aleaga mancare nesanatoasa. Ei banuiesc ca aceasta se datoreaza unei combinatii de cauze: oboseala ne lasa cu garda jos cand vine vorba de decizii mai dure si, in plus, ne face pofta de mancaruri gustoase care ne afecteaza marimea taliei.

Vote it up
434
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza