Beneficiile pudrei de cacao

Un nou studiu medical despre efectele flavonoizilor
 

Articole similare

Acum avem un motiv delicios să ne amintim de flavonoizi, un cuvânt care-ți împleticește limba și pe care-l poartă compușii chimici specifici plantelor, prezenți în alimente ca merele, caisele, ceai și ciocolată. O echipă de cercetători de la Centrul Medical Universitar Columbia le-a solicitat unor voluntari, cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani, să consume zilnic, timp de trei luni, o băutură specială cu o concentrație mare de flavonoizi din cacao. În comparație cu participanții la studiu care au primit o băutură săracă în flavonoizi din cacao, grupul care a consumat mai mulți flavonoizi a înregistrat un scor mai bun la testele de memorie și a avut un flux sanguin mai mare, în zona creierului responsabilă de pierderea memoriei odată cu înaintarea în vârstă. Din păcate, e necesar să mănânci șapte ciocolate negre pentru a consuma o cantitate de  flavonoizi echivalentă cu cea asimilată de cei care au băut preparatul special folosit în studiu.

Vote it up
146
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza