Beneficiile iaurtului pentru sănătate

Consumul de iaurt are multe efecte benefice asupra organismului
 

Iaurtul este un aliment util, având multe beneficii pentru sănătate: face oasele puternice și sănătoase, ajută la reducerea riscului de osteoporoză, ofera vitamine și minerale valoroase pentru organism și ajută la pierderea în greutate.

Menține dinții sănătoși

Consumul zilnic de alimente și băuturi acide, zahăr, etc. ar putea afecta starea de sănătate a gingiilor și a dinților. Consumul regulat de iaurt natural poate reduce acest risc. Potrivit experților, acidul lactic poate avea un efect pozitiv asupra sănătății orale. Dacă doriți să aveți gingii și dinți sănătoși, consumați mult iaurt. În plus, laptele are un efect de albire.

Reduce simptomele alergice

Dacă suferiți de alergii sezoniere, consumați zilnic o ceașcă de iaurt. Probioticele conținute în el nu ajută numai starea de sănătate a stomacului, dar și reduc reacția la polen și la alți alergeni. Este recomandat ca masă ușoară înainte sau după un antrenament.

Glucidele benefice și proteinele din iaurt vă oferă energia de care aveți nevoie pentru sport, datorită vitaminelor B pe care le conține. Este extrem de bogat în potasiu și în sodiu, care vă ajută să înlocuiți electroliții pierduți prin transpirație în timpul exercițiilor fizice.

Reduce riscul de răceli

Pentru a reduce riscul de răceli, aveți nevoie pentru a vă menține sistemul imunitar puternic. Consumul zilnic de iaurt poate îmbunătăți sistemul imunitar, crescând durabilitatea asa-numitelor celule T (care lupta împotriva infecțiilor).

Ajută la prevenirea infecțiilor fungice

Antibioticele cresc riscul de infecții fungice. De aceea, este bine să consumați zilnic câte o ceașcă de iaurt pentru a preveni aceste infecții. Bacteriile Lactobacillus pe care iaurtul le conține pot preveni apariția multor infecții. Iaurtul este o proteină completă care conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru a construi masa musculară și alte țesuturi din organism.

Are proprietăți anti-cancer

Conform mai multor studii despre cancer, consumul regulat de iaurt poate reduce riscul de cancer de colon și de cancer al tractului digestiv.

Iaurtul poate reduce riscul de hipertensiune arterială

Studiile oamenilor de știință spanioli și olandezi au dovedit că oamenii care consumă 2-3 porții de iaurt pe zi, inclusiv iaurt cu conținut scăzut de grasimi, suferă mai puțin de hipertensiune arterială, spre deosebire de cei care îl consumă rareori sau deloc.

Sursa: bewoman.ro

Vote it up
195
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza