Beneficii surprinzatoare ale masajului

Expertii explica motivele pentru care nu mai ai nicio scuza ca sa-ti refuzi un masaj bun
 

Masajul reduce migrenele

Daca te chinuie adesea durerile de cap, fa-ti un masaj! Cercetatorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelanda, au descoperit ca cei care sufera de dureri grave, incapacitante, au mai putine migrene si un somn mai odihnitor dupa ce fac o terapie cu masaj timp de cateva saptamani.

Masajul contribuie la reducerea febrei musculare

Cercetarile arata ca terapia prin masaj poate reduce inflamarea muschilor scheletali afectati de exercitiile fizice. Un studiu realizat de Institutul Buck pentru Cercetarea Imbatranirii si Universitatea McMaster, din provincia canadiana Ontario, a gasit dovezi ca terapia prin masaj poate usura inflamatia care este adesea responsabila de durerile care apar dupa exercitii fizice intense. Efectul este similar cu cel al medicatiei antiinflamatorii.

Masajul ne intinereste

Masajul stimuleaza circulatia sangelui, de aceea, orice masare ori framantare usoara a fetei ne poate face sa aratam mai radioase si sanatoase. Kimara Ahnert, expert in ingrijirea pielii, a declarat pentru revista Women's Health ca masajul revigoreaza pielea lasata, incurajeaza drenajul limfatic (care scoate toxinele din celule si le permite nutrientilor sa le inlocuiasca) si da vitalitate tenului tern.

Masajul combate sindromul premenstrual.

Un masaj ar putea combate schimbarile de dispozitie, balonarea, durerile de cap, cresterea in greutate si alte simptome ale sindromului premenstrual, spune un studiu facut de Institutul „Touch Research“ si Facultatea de Medicina a Universitatii din Miami. Cercetatorii celor doua institutii au descoperit ca sesiunile regulate de masaj au redus simptomele sindromului premenstrual la femeile cu varste cuprinse intre 19 si 45 de ani.

Masajul contribuie la reducerea durerii cronice.

cei care sufera de dureri cronice ale tesuturilor moi (artrita, fibromialgie, probleme cu discurile intervertebrale, boli degenerative ale articulatiilor) isi pot imbunatati situatia dupa numai cateva sedinte de terapie prin masaj, spune Nancy M. Porambo, terapist maseur si membra a Asociatiei Americane de Terapie prin Masaj. „Experienta mea personala cu astfel de clienti a fost extrem de pozitiva. Oamenii sunt surprinsi sa gaseasca usurare prin simpla aplicare a unor tehnici specifice de masaj.“

Masajul poate trata efectele secundare ale terapiei anti-cancer.

Cercetatorii din Boston, SUA, au descoperit ca pacientii cu cancer in metastaza au dormit mai bine, au avut mai putine dureri si o calitate a vietii mai mare dupa ce au facut terapie prin masaj. Si un studiu al Centrului „Memorial Sloan-Kettering“ pentru Cercetarea Cancerului, din New York City, a descoperit in 2004 ca terapia cu masaj (masaj suedez, reflexoterapie, masaj prin atingere usoara) reduce simptome precum durerea, greata, oboseala, depresia si stresul la pacientii care au cancer.

Vote it up
173
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza