Bebelusii, dependenti de zahar?

Daca mamele mananca multe dulciuri in timpul sarcinii, pot pune in pericol viata viitorului copil
 
<p>
Femeile care se imbolnavesc de diabet in timpul sarcinii si cele care raman insarcinate atunci cand au un surplus de kilograme ca pun viaţa in pericol a viitorului copil, spun expertii de la Royal College, in uma unui studiu. "Bebelusii nascuti de astfel de femei au o greutate destul de mare si sunt dependenti de zahar inca din primele clipe de viata", a precizat dr. Patrick O'Brien .

In Marea Britanie, cel mai recent Eurostat arata ca jumatate dintre femeile de varsta fertila sunt supraponderale si 15% dintre viitoarele mame sunt obeze, informeaza Daily Mail.

"Un copil care primeste zahar inca din viata intrauterina are un nivel crescut al insulinei. Acesti bebelusi trebuie hraniti mai des, pentru ca nivelul zaharului din sange sa atinga cote care sa nu ii puna viata in pericol", mai spune dr. O'Brien.

Specialistii avertizeaza ca micuţii care se nasc cu un nivel crescut al glicemiei risca sa se devina obezi si sa se imbolnaveasca de diabet de tip II de la varste fragede. De asemenea, acestia sunt predispusi bolilor de inima si pot suferi un infarct pana sa implineasca varsta de 30 de ani.

Pentru a preveni aceste efecte negative, medicii recomanda viitoarelor mame sa nu mai manance cat pentru doi in perioada sarcinii, deoarece isi pun atat viaţa lor in pericol, cat si pe a copilului.

Potrivit specialistilor, in perioada sarcinii, necesitaţile nutriţionale ale organismului femeii sunt mai mari, iar pentru a le satisface se recomanda sa acordati importanta calitatii alimentelor si nu cantitatii. In timpul sarcinii este indicat sa va stabiliti un program strict de mese. Astfel, se recomanda trei mese pe zi, plus doua gustari. Femeile insarcinate trebuie sa evite insa alimentele bogate in grasimi "rele" si zaharuri.
Vote it up
91
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza