Bebe versus catel

Iata cateva sfaturi utile pentru parintii care asteapta un copil, dar au si un caine
 

In scurt timp, copilul tau va sosi pe lume, intregindu-ti caminul. Daca ai un caine, e cazul sa il pregatiti pentru venirea bebelusului in casa.

Sa-l introduci pe bebelus in sanul familiei, unde, pana acum, cel mai rasfatat membru a fost animalul tau de companie poate fi o problema. Daca pisicile nu sunt, in general, agresive, ci mai mult curioase, cainii ar putea manifesta sentimente de gelozie. Iata cateva sfaturi utile pentru parintii aflati intr-o astfel de situatie, de la medicul veterinar canadian Sarah Machell:

• Familiarizeaza-ti cainele cu zgomotele si mirosurile bebelusului. Pentru asta, ai putea invita si alte cupluri cu bebelusi in casa voastra, daca aveti astfel de prieteni. Ori sa-l lasi sa miroasa scutecele si hainele copilului

• Nu diminua gradul de atentie pe care-l acorzi animalului tau. In cazul cainilor, continua sa-l scoti afara si fa plimbari comune cu bebelusul. In cazul pisicilor, aloca-ti cel putin 15 minute pe zi, timp in care se te joci cu ele, asa cum o faceai si inainte.

• Ideal ar fi ca, inainte de nastere, catelul sa urmeze chiar un curs de dresaj. Dresorul il poate ajuta sa inteleaga care este ierarhia in casa.

• Pot exista si cazuri – rare si regretabile – in care familia nu reuseste, in pofida eforturilor, sa stabilesti o legatura intre copil si animal. In astfel de cazuri, singura solutie este ca patrupedului sa i se gaseasca o alta familie, in care sa fie integrat.

Vote it up
164
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza