Barbatii casatoriti beau mai putin

Dar femeile casatorite consuma mai mult alcool decat femeile divortate sau vaduve
 
Noi cercetari privind consumul de alcool sugereaza ca, in timp ce pe barbati o casatorie pe termen lung pare sa-i determine sa renunte la acest obicei (sau sa consume mai putin), la femei se constata o situatie contrara. Studiul, condus de Universitatea din Cincinnati (UC), a fost prezentat la reuniunea anuala a Asociatiei Americane de Sociologie.

Pe baza datelor din sondaje si interviuri, autorii a descoperit ca barbatii casatoriti au raportat consumul cel mai mic de alcool, comparativ cu barbatii singuri, divortati si vaduvi. Asta e, in parte, din cauza ca sotiile lor consuma alcool mai putin, spun autorii. Barbatii, de asemenea, au mai multe riscuri decat femeile sa cosume mai mult alcool dupa un divort.
Pe de alta parte, cercetatorii au descoperit ca femeile casatorite consuma mai mult acool decat femeile divortate sau vaduve recent, pentru ca au trait cu barbati care au avut niveluri mai ridicate ale consumului de alcool.
Cercetatorii au descoperit ca:
• In fiecare categorie de stare civila, barbatii au consumat un numar mediu mai mare de bauturi decat femeile.
• Pentru fiecare categorie de stare civila, o proportie mai mare de barbati decat de femei au raportat, de asemenea, ca au cel putin o problema legata de consumul de alcool.
• Barbatii divortati recent au raportat un consum semnificativ mai mare de bauturi decat barbatii casatoriti.
• Raportarea a cel putin o problema legata de consumul de alcool a fost semnificativ mai mare in randul femeilor divortate demult sau recent decat in randul femeilor casatorite.
Cercetatorii au masurat consumul de alcool in functie de numarul total de bauturi consumate <ntr-o luna.
Studiul a fost sustinut de o finantare din partea National Institutes of Aging.
 
Vote it up
183
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza