Bani pentru elevii olimpici

Ministerul Educatiei a aprobat noi cuantumuri ale burselor de merit acordate olimpicilor la nivel international
 

<p>

Elevii care castiga medalia de aur la olimpiadele scolare internationale vor fi premiati cu 750 de lei, iar cei cu medalia de argint sunt recompensati cu 563 lei. Prevederile fac parte dintr-un ordin al ministrului Educatiei Remus Pricopie, care a aprobat noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic international acordata elevilor premiati la olimpiadele scolare internationale desfasurate in anii 2012 si 2013.

Tot joi, 21 februarie, Ministerul a publicat si premiile pe care le acorda elevilor cu distinctii la olimpiadele si concursurile scolare internationale - desfasurate in anul 2012.

Bursele de merit olimpic international se acorda elevilor care la olimpiadele scolare internationale se situeaza pe unul dintre primele trei locuri, indiferent de disciplina de invatamant la care acestea au fost organizate. Aceste burse se acorda lunar pentru o perioada de 12 luni, potrivit Legii 235/2010.

Incepand cu data de 1 februarie 2013, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic international sunt:  
– medalia de aur sau premiul I - 750 lei
– medalia de argint sau premiul al II-lea - 563 lei
– medalia de bronz sau premiul al III-lea - 375 lei

Incepand cu data de 1 iulie 2013, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic international sunt:
medalia de aur sau premiul I - 800 lei
medalia de argint sau premiul al II-lea - 600 lei
medalia de bronz sau premiul al III-lea - 400 lei

Tot joi, 21 februarie, Ministerul Educatiei a publicat si ordinul nr. 3182 din 13 februarie 2013 care prevede premiile acordate de catre Minister elevilor, profesorilor si unitatilor scolare care au primit distinctii la olimpiadele si concursurile scolare internationale - desfasurate in anul 2012.

Potrivit acestui ordin, "Valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiati la Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internationala de Limba Maghiara, Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana, Olimpiada Internationala de Matematica a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene, Olimpiadele Internationale de Limba Latina Sulmona si Venosa, Olimpiada Internationala de Limba Turca, Olimpiada Internationala de Matematica pentru Eleve, Turneul International de Informatica-Shumen acordate de Ministerul Educatiei Nationale, in anul 2012, sunt":
premiul I: 4.310 lei
premiul II: 3.670 lei
premiul III: 2.860 lei
mentiune: 2.480 lei

Citeste stirea integrala pe Hotnews.ro

</p>

Vote it up
234
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza