Bancnote pentru nevăzători

Vor fi introduse la inițiativa unui băiat australian de 13 ani
 

Banca Centrală din Australia își schimbă bancnotele după ce un băiat nevăzător, în vârstă de 13 ani, a rugat oficialii să printeze bancnote tactile. Ideea lui Connor McLeod a venit atunci când a primit bani de Crăciun, dar nu a putut să își dea seama de suma pe care o deținea.

"Am primit niste bancnote de Crăciun și o tot întrebam pe mama cât mi-au dat", a spus Connor, care este orb din naștere din cauza unei tulburări congenitale. "Nu am atins banii, pentru că era enervant și penibil că nu le puteam diferenția, dar puteam diferenția monezile, așa că atunci când cumpăram ceva, plăteam în monezi. Atunci mi-am dat seama că viața mea nu se va putea învârti în jurul monezilor, așa că m-am gândit să fac lucrurile mai ușoare pentru mine, dar și pentru ceilalți", a explicat Connor.

Connor a demarat o petiție în care cerea ca persoanele nevăzătoare să poată fi capabile să diferențieze bancnoteze. Comisia pentru Drepturile Omului și organizația Vision Australia i-au susținut campania, petiția fiind semnată de 57.000 de persoane. După ce Connor s-a întâlnit cu oficiali ai Băncii Centrale, aceștia au decis să transforme toate bancnotele în bancnote tactile.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
511
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza