Banana split

O combinație delicioasă de banane, ciocolată, înghețată de vanilie și frișcă
 

Ingrediente pentru 4 porții

1 baton de vanilie

1 lingură cacao

250 ml lapte

1 gălbenuș

1 lingură zahăr

1 linguriță cu vârf făină

400 g frișcă

4 banane coapte, tari

400 g înghețată de vanilie

2 linguri ciocolată rasă

 

1. Se crestează pe lung batonul de vanilie și i se scoate miezul. Se amestecă praful de cacao cu 3 linguri de lapte. Restul de lapte se încălzește cu batonul de vanilie și cacao, însă fără să atingă punctul de fierbere.

2. Într-o a doua crăticioară se bat bine gălbenușurile cu zahăr, se înglobează făina și se toarnă compoziția fierbinte de cacao, bătând continuu. Se încălzește, amestecând, până se obține un fluid gros. Se ia vasul de pe foc și se amestecă sosul până când se răcește.

3. Se bate frișca și o treime de cantitate se înglobează în sosul de ciocolată, restul se introduce în șpriț.

4. Se descojesc bananele și se taie în două pe lungime; se așază pe farfurii de desert și se acoperă cu sos. Se pune alături înghețata și se decorează cu restul de frișcă și ciocolată rasă.

 

Vote it up
162
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza