Bagheta cu legume fripte

Prepara sandviciuri cu ardei, dovlecei si ceapa rosie fripte pe gratar, aromate cu usturoi si rozmarin si combinate cu feta
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: circa 45 de minute

Ingrediente:

2 ardei grasi rosii, taiati in sferturi, pe lungime, si curatati de seminte
4 baghete frantuzesti scurte, de circa 125 g fiecare, taiate in doua, pe orizontala
1 ceapa rosie, taiata feliute
2 dovlecei mari (circa 340 g in total), taiati in felii oblice
2-3 catei de usturoi, tocati (optional)
3 fire de rozmarin proaspat
1 lingura de ulei de masline extravirgin
150 g branza feta
sare si piper

Preparare:

Se incalzeste grillul cuptorului la maximum si se coc ardeii aproximativ 10 minute, sau pana ce coaja lor incepe sa se rumeneasca. Se pun apoi intr-o punga de polietilena si se lasa sa stea 15 minute in propriul abur, pana cand se racesc indeajuns ca sa poata fi manuiti.

Intre timp, se prajesc putin jumatatile de bagheta, sub grill. Se scoate painea din cuptor si se pune deoparte, pe un fund de lemn.
Se scoate gratarul si se arunca firimiturile de dedesubt. Se pun ceapa, dovleceii si usturoiul in tava de sub grill. Se presara deasupra frunze de rozmarin si se stropeste totul cu putin ulei. Se asezoneaza legumele, daca este nevoie, si se gatesc 8-10 minute, intorcandu-le o data, pana ce se rumenesc uniform.
Se descojesc ardeii si se taie fasiute, folosind un cutit ascutit. Se aranjeaza ardeii si mixtura de dovlecei peste o parte din jumatatile de bagheta prajita, turnand deasupra sucul lasat de legume. Se aranjeaza bucatile de bagheta in tava grillului, una langa alta.
Se faramiteaza branza feta peste legume si se coc sandviciurile 3-4 minute, sau pana cand branza a inceput sa se rumeneasca. Se inchid baghetele cu celelalte jumatati. Se taie in doua, oblic, si se servesc imediat.

Avantaje:

• Painea este o parte importanta a unei diete sanatoase, deoarece reprezinta un complex de carbohidrati si aduce in organism fibre, vitamine si minerale – mai ales calciu.
• Branza feta este destul de bogata in grasimi si sare, dar, avand un gust intens, poate fi folosita in cantitati mici.

Cateva idei:

• Pentru o versiune de picnic, se taie partea de deasupra unei chifle mari. Se scobeste miezul, lasand o carapace groasa de circa 2 cm. Se unge interiorul ei cu 2 linguri de pasta de rosii sau cu o tapenade de masline. Se pun apoi, in straturi, mixtura de dovlecei, ardeii si 150 g de branza mozzarella, toate bine scurse si feliate subtire. Se asaza la loc capacul chiflei si se ambaleaza in folie. Se tine putin in frigider si se serveste feliata.
• Pentru o varianta mai usor de manuit, se despica baghetele pe trei sferturi, pe lungime, si se aplatizeaza, ca sa se deschida ca o carte; se prajesc putin. Se umplu apoi cu legume si feta, si se inchid. Se servesc imediat.
• Se presara putin otet balsamic pe legumele prajite, inainte de a adauga branza feta.
• In locul rozmarinului se poate folosi cimbru.
• Baghetele se pot inlocui cu pitta sau felii groase de paine de secara.

 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
158
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza