Băutură caldă cu ghimbir

O infuzie puternic aromată, pentru zilele friguroase de iarnă
 

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII (circa 375 ml)

4 cm bucată de ghimbir proaspăt, feliat subțire

coaja rasă și zeama de la 1/2 lămâie

1 lingură de sirop de agave sau miere

1 1/2 căni (375 ml) apă clocotită

 

PREPARARE 5 minute, plus 5 minute infuzare

FIECARE PORȚIE CONȚINE 245 kJ, 59 kcal, < 1 g proteine, 1 g grăsimi (< 1 g grăsimi saturate), 14 g carbohidrați (11 g zahăr), 1 g fibre, 2 mg sodiu

 

Pune într-un vas înalt, termorezistent, ghimbirul, coaja și zeama de lămâie, plus siropul de agave sau mierea. Toarnă peste ele apa clocotită și lasă la infuzat 5 minute. Strecoară amestecul printr-un tifon, într-un vas încălzit. Toarnă băutura în păhărele sau cupe și servește-o imediat.

 

Vote it up
111
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza