Avion, cu motor…

Doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume vor evolua, in weekend, la Bucharest International Air Show
 
Peste 100 de aeronave in evolutii aeriene si expuse publicului si peste 100 de piloti si parasutisti vor participa la cel mai mare show aerian din Romania - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012). Evenimentul se va desfasura in zilele de 21 si 22 iulie 2012, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa–Aurel Vlaicu.
 
In premiera pentru Bucuresti, la spectacolul aerian vor evolua doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume: Frecce Tricolori (Italia) si Turkish Stars (Turcia).
 
Frecce Tricolori reprezinta Fortele Aeriene ale Italiei si este cea mai mare formatie de acrobatii aeriene, evoluand cu 10 aeronave, la o viteza de aproape 900 de km/h. Pilotii care aspira la calitatea de membru al prestigioasei Frecce Tricolori trebuie sa aiba cel putin 750 de ore de zbor pe un avion cu reactie.
 
Turkish Stars face parte din Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu 8 avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.
 
Pe parcursul evenimentului vor evolua multe alte nume din elita acrobatiei aeriene mondiale:Flying Bulls, Jurgis Kairys, precum si artisti ai acrobatiei aeriene din Romania: Iacarii Acrobati, Hawks of Romania, alaturi de cei mai mai buni profesionisti ai mansei din cadrul TAROM, Fortelor Aeriene Romane, structurilor de aviatie ale M.A.I. si S.R.I. etc.
 
Programul evenimentului include si zboruri de agrement pentru public, salturi cu parasuta pentru curajosi, demonstratii de aeromodele, dar si spectacole de muzica.
 
In cele doua zile, Aeroportul Bucuresti Baneasa, care va celebra, cu aceasta ocazie, si 100 de ani de istorie aeronautica,  va gazdui prima expozitie de aviatie generala din Romania - General Aviation Exhibition, unde vor fi expuse zeci de aeronave, de la avioane ultrausoare, pana la business jet-uri sau elicoptere.
 
Intrarea publicului este libera, la editia din acest an, si se face prin Romaero. La editia din acest an, organizatorii estimeaza o participare extrem de numeroasa, de aproximativ 50.000 de persoane.
Poti gasi informatii suplimentare pe siteul oficial al evenimentului –  www.bias.aero
 
Vote it up
495
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza