Aveti grija de auzul dumneavoastra!

Din pacate, auzul pierdut nu poate fi redobandit decat cu ajutorul dispozitivelor auditive
 

Mai mult de 70% dintre persoanele cu pro­bleme de auz au peste 60 de ani. Din pacate, auzul pierdut nu poate fi redobandit decat cu ajutorul dispozitivelor auditive. Prin urmare, aveti grija de el. Iata cateva metode:

Faceti plimbari regulate prin padure. Linistea va permite sa va concentrati mai bine asupra sunetelor, iar persoanele cu o conditie fizica buna tind sa aiba si auzul mai bun. Care este motivul? Miscarea ne imbogateste organismul cu oxigen si amelioreaza irigarea cu sange a urechilor.

Luati cu dvs. dopuri pentru urechi. Tineti o pereche de dopuri pentru urechi in poseta, in masina, in garaj alaturi de uneltele si masina de tuns iarba. Daca nu puteti evita zgomotele puternice, cel putin veti fi pregatit sa va protejati auzul.

Mancati guacamole ca gustare. Guacamole este bogat in magneziu. Un nivel redus de magneziu mareste riscul pierderii auzului din cauza zgomotelor puternice.

Ingrijiti-va dantura. Pentru o sanatate dentara optima, spalati-va pe dinti de cel putin doua ori pe zi si folositi ata dentara dupa fiecare masa. Cu cat va pastrati mai multi dinti naturali pana la o varsta inaintata, cu atat veti avea auzul mai bun.

Mancati paine integrala si supa de mazare. Cerealele integrale si leguminoasele sunt surse de vitamine B, care protejeaza neuronii si vasele sangvine legate de cohlee (os minuscul din urechea interna).

Indepartati ceara din urechi. Deseori, curatarea urechilor de ceara este suficienta pentru a va imbunatati auzul. Dar n-o faceti pe cont propriu! Intrebati medicul despre curatarea urechilor cu seringa.

Vote it up
141
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza