Autoajutor

Sunt supraponderal/supraponderală? ...o metoda simpla de a afla
 

Cantarirea sau privitul in oglinda va ofera doar jumatate de adevar. Incercati una dintre urmatoarele metode pentru a afla daca greutatea corpului va limiteaza sansele de recuperare: 
IMC (indicele de masa corporala) - Masurati-va inaltimea (exprimata in metri) si ridicati la patrat aceasta valoare. Masurati-va greutatea (exprimata in kilograme). Impartiti aceasta valoare la patratul inaltimii. Pe Internet exista mai multe site-uri care fac aceste calcule in locul dvs. (www.doctor.info.ro/calculator_imc.html). Daca aveti IMC mai mare de 25, indiferent daca sunteti barbat sau femeie, trebuie sa slabiti.

Circumferinta taliei
Pentru a va masura circumferinta taliei, expirati si asezati metrul in jurul taliei, in zona cea mai ingusta dintre coastele inferioare si solduri (de regula chiar deasupra ombilicului). Daca valoarea masurata este mai mare de 80 cm la femei sau de 94 cm la barbati, aveti un risc crescut de boli de inima.

Forma corpului
Aveti forma de mar sau de para? Masurati-va circumferinta soldurilor si a taliei. Daca raportul dintre acestea este mai mare de 0,8 pentru femei sau mai mare de 0,95 pentru barbati, trebuie sa actionati. Cei cu forma de „mar“ sunt mai predispusi la boli de inima fata de cei cu forma de „para“, care au mai multa grasime pe coapse si pe fese.

Vote it up
6
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza