Autismul, detectat la naștere

Un nou test genetic permite depistarea acestei boli
 

Grupul ESPERITE lansează testul REALITY, noua generație de teste ce determină predispoziţia genetică pentru autism. Această boală poate fi descoperită încă de la naștere, ceea ce permite intervenţia timpurie care este abordarea cea mai eficientă în modificarea modului în care se dezvoltă autismul. REALITY este un test fără risc, cu rezultate disponibile în mai puțin de 3 săptămâni.

Testarea le permite timpuriu medicilor să stabilească terapia în funcţie de profilul genetic al copilului, reducând anxietatea părinților. Intervențiile sub vârsta de 3 ani sunt benefice, profitându-se de plasticitatea crescută a creierului, se stimulează receptorii creierului la copiii cu autism să răspundă similar cu copiii fără autism. Intervenția timpurie îmbunătăţeşte abilităţile de comunicare, punctajele de inteligenţă, comportamentul cognitiv și de adaptare, care să permită copiilor să devină mai autonomi, să urmeze învățământul de masă și, la vârsta de adult, să obțină locuri de muncă și să trăiască independent.

Autismul este una dintre cele mai frecvente și dificil de diagnosticat tulburări ale copilariei, cu o rată de prevalență în creștere (1:150 copii în Europa), care afectează toate grupurile rasiale, etnice și socio-economice. În cazul fraţilor, posibilitatea de apariţie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.

Impactul economic al autismului, cu costuri anuale estimate la 283 miliarde dolari numai în SUA si Marea Britanie, dovedeşte că acesta este mai costisitor decât tratarea cancerului, a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale la un loc. “Suntem buni de plată pentru costurile inacțiunii și pentru costurile “acțiunii nepotrivite”, spune Dr. David Mandell, director al Centrului de Sănătate Mintală, Politici și Servicii de Cercetare, Universitatea din Pennsylvania. “Aceste cifre arată o nevoie clară de intervenții mai eficiente pentru tratarea autismului, ideal în fragedă copilărie”, declară profesorul Martin Knapp, director al Unitaţii de Cercetare în Domeniul Serviciilor Sociale Personale, LSE.

Frederic Amar, Director General al Grupului ESPERITE: “REALITY oferă părinților și medicilor informația genetică cheie pentru a aborda mai rapid autismul prin intervenția timpurie, prin promovarea unei abordări proactive și responsabile față de ceea ce este cel mai bine pentru copil”.

Grupul ESPERITE a achiziționat drepturi exclusive de distribuţie la nivel mondial, exceptând SUA, care comercialializează  testul pentru autism IntegraGen. 

Vote it up
139
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza