Au salvat doi copii de la inec

Aflati in concediu in Italia, doi prieteni au reusit sa scoata din valuri niste copii aflati in pericol sa se inece 
 
<p>Desi era deja ora opt seara, cei doi prieteni, Serban Cartis si Florin Cret, impreuna cu familiile, nu plecasera de pe plaja orasului italian Lignano Sabbiadoro, din apropiere de Udine, unde isi petreceau cateva zile de vacanta, in iunie anul trecut.

Vremea era frumoasa si, cum nu mai era asa multa lume, s-au gandit sa mai profite de briza marii si de ultimele raze ale soarelui ce se pregatea sa apuna. Vantul se intetise, iar marea devenise destul de agitata, motiv pentru care fusese arborat steagul rosu, care indica faptul ca in acea zona era periculos sa mai intri in apa.

Cei doi prieteni observasera ca, inainte de a pleca, salvamarul ii atrasese atentia unui barbat care inota sa iasa la mal. Acesta i-a explicat ca in acea zona curentul era foarte puternic, iar pilonii grosi ce se aflau la baza unui restaurant, construit la circa 50 de metri de mal, sunt foarte taiosi in partea aflata sub apa.

Tot pe plaja, in apropierea celor doua familii de romani, era o femeie cu trei copii: unul mic, de un an, si doi baieti, cu varste de 10 si 12 ani. La un moment dat, acestia din urma si-au luat salteaua si s-au indreptat spre mal. Marea era din ce in ce mai agitata. Ioana, sotia lui Serban, s-a uitat ingrijorata spre cei doi baieti, cu speranta ca acestia se vor speria si nu vor intra in apa. Dar nu a fost asa.

Copiii s-au avantat in mare, iar la un moment dat, curentul i-a luat si i-a invartit pana sub restaurant, printre piloni. „Nu s-au auzit strigate, dar sotia mea a observat cum un val i-a dat jos pe cei doi micuti de pe saltea si au ramas intre piloni, cumva in deriva. Plaja era aproape pustie, iar mama lor, care avea grija de cel mic, statea si privea neputincioasa. Copiii erau foarte speriati“, a povestit Serban pentru Bihoreanul.ro. Cum era deja in picioare,

Florin Cret s-a repezit in apa si a reusit sa-i traga din valtoare pe o distanta de aproape un metru. ~nspaimantati insa, copiii se zbateau mereu, asa ca barbatul in varsta de 32 de ani a intrat de cateva ori la fund, inghitind multa apa si lovindu-se la un picior. Si-a dat seama ca, daca nu iesea repede la mal, se inecau si el, si cei doi pusti. Pana la urma, Florin, vlaguit, a iesit din apa.

Micutii au ramas la suprafata, iar Serban a incercat in zadar sa le arunce colacul de salvare al copilului sau. Asa ca s-a aruncat dupa ei in apa. A apucat sa-l prinda pe cel mai mare, care urla ca din gura de sarpe sa ii salveze fratiorul, iar apoi, si pe celalalt. „Cand am ajuns cu picioarele pe nisip, unul dintre ei era ranit la nas, altul la picioare. Erau plini de sange. Mama lor ne-a intrebat de unde suntem, sa ne multumeasca in limba noastra. Ne-a adresat cateva cuvinte in germana, crezand ca suntem nemti.

A ramas surprinsa cand i-am zis ca suntem romani, pentru ca aici, in Italia, romanii nu sunt bine priviti. A vrut sa ne dea si bani. Nici nu s-a pus problema“, a zis el.
Serban spune ca ceea l-a socat a fost faptul ca, desi urmarisera intreaga scena, niciunul dintre oamenii de pe plaja – nici macar inotatorul care fusese atentionat de salvamar si nici altii care stateau si priveau de la balustradele restaurantului suspendat  – nu a facut vreo miscare sa sara in ajutorul micutilor. „Nu consider ca am facut nimic deosebit. Atat eu, cat si prietenul meu Florin credem ca e absolut normal sa actionezi in acest fel“, a conchis Serban.</p>

Vote it up
421
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza