Atitudinea ta conteaza

Nefericirea si ostilitatea pot genera probleme grave de sanatate
 

Un numar tot mai mare de cercetari confirma legatura dintre sanatate si emotii. Psihologul Michael J. Salamon afirma ca proprile lui cercetari releva puterea pe care o au sentimentele si atitudinile de a prelungi viata: “Intr-un studiu, o serie de oameni in varsta au fost intrebati cat de multumiti sunt de viata lor. Dupa 10 ani, am descoperit ca aceia care se declarasera cei mai fericiti aveau mult mai multe sanse sa fi supravietuit decat cei care obtinusera punctajele cele mai mici. Era vorba de modul lor de abordare a vietii”.

Nefericirea, singuratatea si ostilitatea au fost asociate cu un nivel mai ridicat de hormoni ai stresului, o valoare mai mare a tensiunii arteriale, o glicemie crescuta si chiar blocaje arteriale severe. “Persoanele care erau inca in viata aveau o atitudine de acceptare. Una dintre ele mi-a spus: Sa binecuvantezi in egala masura binele si raul”, remarca dr. Salamon.

Oamenii multumiti nu erau mai bogati, mail populari sau mai sanatosi la momentul inceperii studiului. “N-am gasit nicio corelatie intre sanatate si bogatie sau intre popularitate si satisfactie. Este vorba doar despre atitudine. Daca nu ai in mod natural o fire vesela, fericita, accepta-ti tendinta innascuta spre deprimare, dar fa un efort pentru a aprecia lucrurile bune din viata”.

Vote it up
460
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza