Atentie la vopseaua de par!

Chimicalele continute de majoritatea acestor produse pot provoca cancer
 

<p>

Vopseaua de par contine anumite chimicale care pot duce la aparitia cancerului, avertizeaza cercetatorii britanici. Oamenii de stiinta mentioneaza ca produsele de infrumusetare folosite la salon sunt in egala masura la fel de periculoase pentru organism, ca si cele care se gasesc in comert si sunt accesibile publicului larg.

Specialistii mai spun ca vopseaua de par contine diferite substante care, in contact cu fumul de tigara, dar si cu alte substante poluante, pot duce la aparitia cancerului, noteaza Daily Mail.

Statisticile citate de cotidianul britanic arata ca o treime dintre femei obisnuiesc sa se vopseasca. Acest obicei nu este specific doar femeilor. Datele mai arata ca si un barbat din zece obisnuieste sa se vopseasca.

Specialistii in dermatologie spun ca vopseaua inchisa la culoare este mai agresiva asupra organismului, decat cea care asigura podoabei capilare o nuanta deschisa.

Expertii au realizat o lista cu cele mai periculoase substante care se gasesc in acest tip de cosmetice. Printre acestea se numara P-fenilendiamina (PPD), substanta care se intalneste in doua din trei vopsele de par, resorcina a fost catalogat de Uniunea Europeana ca fiind daunator pentru organism si este extrem de iritant pentru piele si ochi, sulfatii de sodiu, potasiu si amoniu.

Mai mult, unele studii sugereaza ca apa oxigenata ar modifica structura ADN, iar asta poate cauza inclusiv cancer. Tipurile de cancer care pot aparea sunt cele de sange, de san sau vezica.

</p>

Vote it up
310
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza