Atentie la sanatatea animalelor de companie!

 
Cu siguranta ca este “ataaat de draguuuuttt” sa ne vedem micii prieteni costumati, dar gandeste-te totusi de doua ori inainte de a-l transforma pe Pufi intr-unul din spiridusii lui Mos Craciun! Multe costume pentru animale si nu numai contin tot felul de materiale si elastice care le pot face rau animalelor daca acestea le mananca.

De fapt, in fiecare an de sarbatori multe animale de companie se imbolnavesc pentru ca suntem atat de grabiti si de preocupati incat uitam cateva reguli simple prin care ii putem tine in siguranta pe prietenii nostri patrupezi. Asa ca in timp ce te asiguri ca cei dragi petrec un Craciun de neuitat, tine cont si de aceste ponturi pentru siguranta animalelor:

• Agata ornamentele fragile si pe cele care ar putea fi mancate cat mai sus in brad
• Incearca sa rezisti tentatiei de a folosi zapada falsa si beteala excesiva. Ambele sunt daunatoare animalelor, daca le vor manca
• Ascunde cat mai bine cablurile electrice si eventual infasoara-le in banda adeziva
• Daca tu iti permiti sa mananci in aceasta perioada mai mult decat de obicei, nu pasa acest obicei si animalului tau. Chiar si cantitati mici de dulciuri si de mancaruri picante sau grase le pot cauza indigestii si nimeni nu are nevoie de astfel probleme de sarbatori!