Atentie la microbi

Poate sa te imbolnaveasca ceasul de mana al doctorului tau?
<p>Ai grija cu doctorul care poarta acesorii stralucitoare. Cercetatorii de la Spitalul Royal Hallamshire din Marea Britanie au descoperit recent ca angajatii care purtau ceasuri de mana „gazduiau” pe incheietura mai multi microbi (aproximativ de o mie de ori mai multi) decat cei care nu purtau ceas. Alte studii au aratat ca si inelele, cravatele si stetoscoapele celor care lucreaza in sistemul medical pot gazdui agenti patogeni periculosi, care ar putea creste riscul raspandirii unor infectii la pacienti. Departamentul de Sanatate din Anglia a implementat in 2007 un cod vestimentar „cu manecile suflecate pana deasupra cotului”. Intre timp, oricat de multe accesorii ar etala doctorii sau asistentele care te ingrijesc, nu strica niciodata sa ii intrebi daca s-au spalat pe maini dupa ce au consultat pacientul anterior.
Un raport realizat in Romania de Ministerul Sanatatii arata ca in 2010 peste 8.000 de persoane s-au ales cu o alta boala decat cea pentru care au fost internati. Totusi exista o subraportare a acestor cazuri (0,17% din totalul celor internati), deoarece medicii se tem de sanctiunile si masurile dure care s-ar lua, respectiv de inchidere a sectiilor si taiere a finantarii.

Intre 8 si 10% dintre cei internati in spitalele din tarile membre ale Uniunii Europene se aleg cu infectii intraspitalicesti. </p>

Vote it up
299
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza