Ateliere si cantece pentru copii

La Clubul Taranului au loc o serie de ateliere dedicate copiilor despre instrumentele muzicale traditionale romanesti
<p>Atelierul isi propune sa-i apropie pe copii de instrumentele muzicale traditionale romanesti, de basmul popular si, in general, de traditiile romanesti. Organizatorii vor sa imbine crampeie de teatru, muzica, joc, dans, improvizatie, voie buna si multa, multa copilarie.
Vor fi prezentate numeroase instrumente traditionale romanesti - diverse instrumente de suflat: fluiere, caval, cimpoi, instrumente cu corzi: cobza, braci, tambal diferite instrumente de percutie: dramba, toba, dairea.
Dupa ce vor face cunostinta cu aceste instrumente si istoria lor, copiii vor realiza fundalul sonor al unui basm cu ajutorul unor instrumente nonconventionale: betisoare, clopotei, scoici, betisoare, pietricele etc. Nici teatrul nu va fi uitat.
Printr-un moment de teatru de umbre, cei mici vor trebui sa recunoasca timbrul instrumentelor folosite in piesa. Atelierul se va incheia cu un mic moment de dans, copiii fiind invitati sa se prinda in joc pe melodia fluierului.
Intalnirile se vor desfasura in fiecare duminica, de la ora 17.00, la Clubul Taranului, din cadrul Muzeului Taranului. Pretul de intrare este 10 lei/persoana. Mai multe informatii se pot obtine la telefon 0723.47.16.00.</p>
Vote it up
208
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza