Ateliere de Paste pentru copii

In asteptarea Sarbatorilor, la Muzeul Taranului va avea loc, in perioada urmatoare, o serie de programe creative
 
<p>
Sub titlul de “Paste luminat si oua de incondeiat”, atelierele sunt organizate de Asociatia “De dragul artei” si se vor desfasura in zilele de sfarsit de saptamana pana la Paste, la Muzeul National al Taranului Roman. Programul este adresat familiilor cu copii intre 2 si 6 ani si propune doua tipuri de activitati intr-o ora care inglobeaza o vizita interactiva intr-una din salile de muzeu si un atelier creativ.
Programul porneste de la povestea simplificata a Pastelui printr-un joc de asociere intre copii-copaci si fiul lui Dumnezeu. Fiecare e suflet in bataia vantului sau in lumina soarelui si retraieste in cateva secunde viata lui Iisus pentru a intelege bucuria din ziua Pastelui. Apoi se trece la veselia de culoare si forme de pe ouale incondeiate din vitrina ticsita de frumuseti fragile si decorative. La nivelul copiilor, vitrina plina de oua va dezvalui elemente recognoscibile pentru ochii selectivi ai copiilor. Jocurile continua cu oua invartite, rostogolite, decorate si pictate. Unele mari, altele mici, unele pline cu surprize colorate, altele bune de pictat. In joaca, despre ceva serios, cu veselie, despre Paste. In atelier copiii vor decora oua, iar programele pentru 4-6 ani vor beneficia de prezenta Ramonei Guran, sculptorul din echipa “De dragul artei.”
Programele se desfasoara dupa urmatorul orar:
sambata,  24 martie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
sambata,  24 martie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
duminica, 25 martie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
sambata,  31 martie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
sambata,  31 martie, ora 11.30, familii cu copii de 3-4 ani
duminica, 1 aprilie, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 ani
sambata,  7 aprilie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani
sambata,  7 aprilie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani
duminica, 8 aprilie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani
Programarile sunt absolut necesare si se fac numai in saptamana programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747 027 353.
Asociatia isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale ale copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica.
</p>
Vote it up
235
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza