Asistenta gratuita pentru mame

Femeile care nasc la sase spitale din Bucuresti vor fi invatate cum sa-si protejeze si sa-si hraneasca bebelusii
 

<p>

Aproape 500 de tinere mame din Bucuresti vor beneficia gratuit de asistenta specializata la domiciliu, chiar in primele saptamani de la nastere. Initiativa apartine Societatii Romane de Pediatrie care desfasoara pentru trei luni (decembrie, ianuarie si februarie) un program pilot de vizite la domiciliu pentru proaspetele mamici.

Pentru inceput, in etapa pilot, vor putea face parte din proiect mamele care nasc in sase spitale din Bucuresti: Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, Spitalul Clinic Malaxa, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (Ilfov), Spitalul Clinic de Obsetrica Ginecologie Dr. Panait Sirbu si Spitalul Clinic Filantropia.

Un grup de asistente din sectiile de neonatologie ale acestor spitale a fost instruit special de catre Societatea Romana de Pediatrie, pentru a oferi mamicilor sfaturi practice si informatii specializate despre cei trei piloni esentiali pentru ingrijirea sugarului: siguranta, imunizare prin vaccinare si alimentatie corecta. Siguranta copilului este un subiect care le preocupa foarte mult pe noile mamici: conform unui studiu al Societatii Romane de Pediatrie realizat in cadrul campaniei “Sa protejam impreuna copilaria” 41% dintre mamicile intervievate au spus ca acesta reprezinta cel mai important aspect legat de protectia copilului, in timp ce alimentatia este considerata cea mai importanta de 34% dintre mamici, iar imunizarea de 25%.

Dupa evaluarea programului desfasurat in Bucuresti, Societatea Romana de Pediatrie isi propune sa extinda initiativa la nivel national, astfel incat tot mai multe femei sa poata beneficia de informatii corecte si sfaturi specializate pentru ingrijirea copiilor lor.

Campania “Sa protejam impreuna copilaria” a fost lansata de Societatea Romana de Pediatrie in iunie 2012, cu sprijinul GSK Romania. In cadrul acesteia, a fost dezvoltata prima platforma online pentru publicul larg, www.protejamcopilaria.ro, in care viitoarele si actualele mamici pot gasi informatii si pot primi sfaturi direct de la medicii specialisti.

Campania vine pe fondul unor realitati dramatice: Romania are inca cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din UE la copiii de pana in 5 ani. Mai mult decat atat, numarul cazurilor de imbolnavire ca urmare a bolilor infectioase pediatrice a crescut in ultimii ani. Potrivit celor mai recente date Eurostat, mortalitatea infantila in Romania este de 9,8 ‰ (9,8 morti la 1000 de nou-nascuti), aproape dubla fata de media europeana.

</p>

Vote it up
220
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza